دسته بندی ها
Search - Contacts
مقالات و اخبار
Search - News Feeds
واژه نامه
تگ ها

فهرست صفحات

اپیدمی جهانی HIV / ایدز

اپیدمی، جنوب صحرای آفریقا، ایدز، HIV، بیماری‎های عفونی، نقص ایمنی، سیستم ایمنی، AIDS

در پایان سال 2016 میلادی تعداد مبتلایان به HIV/AIDS در کل جهان 36.7 میلیون نفر بود. از این تعداد 2.1 میلیون نفر از بیماران را کودکان (سنین زیر 15 سال) تشکیل می‎دادند.

اخبار اچ آی وی / ایدز AIDS / HIV


• ترجمه نادر اکبری

در پایان سال 2016 میلادی تعداد مبتلایان به HIV/AIDS در کل جهان 36.7 میلیون نفر بود. از این تعداد 2.1 میلیون نفر از بیماران را کودکان (سنین زیر 15 سال) تشکیل می‎دادند.
• بنا به برآورد انجام شده 1.8 میلیون نفر از بیماران مزبور در سال 2016 دچار بیماری شده‌اند - یعنی حدود 5000 مورد جدید از عفونت در هر روز. این آمار شامل 160.000 کودک (سنین زیر 15 سال) است. اکثر این کودکان در جنوب صحرای آفریقا زندگی می‎کنند و توسط مادران HIV مثبت خود در طول بارداری، زایمان یا شیردهی مبتلا شده‌اند.
• در حال حاضر فقط 60% مردم دچار HIV از بیماری و وضعیت خود آگاهی دارند. 40% باقی مانده (بیش از 14 میلیون نفر) هنوز نیاز به دسترسی به سرویس‌های تست HIV دارند.
• در جولی 2017 تعداد 20.9 میلیون نفر مبتلایان به HIV در سطح جهان به درمان ضد ویروسی دسترسی داشته‎اند، که این رقم در ژوئن 2015 تعداد 15.8 میلیون نفر، در 2010 تعداد 7.5 میلیون نفر، و در سال 2000 میلادی کمتر از 1 میلیون نفر بود.
• در سال 2016 تعداد 1 میلیون بیمار جان خود را بر اثر بیماری‎های مرتبط به ایدز از دست دادند، که این اعداد کل بیماران در گذشته بر اثر ایدز را از آغاز اپیدمی آن تاکنون به 35 میلیون نفر می‌رساند.
• اکثریت مردم مبتلا به HIV در کشورهای کم‎درآمد و دارای درآمد متوسط زندگی می‎کنند. جنوب صحرای آفریقا آلوده‎ترین ناحیه محسوب می‎شود، و بنا به تخمین‌ها 25.6 میلیون نفر در این منطقه در سال 2015 مبتلا به HIV بودند. حدود 66% موارد جدید بروز HIV در سال 2015 مربوط به همین منطقه بوده است.
• علی‌رغم پیشرفت‎های علمی ما در فهم HIV و پیشگیری و درمان آن و همچنین سال‎ها کوشش علمی مجامع بهداشت جهانی و دولت‎ها و نهادهای کشوری پیشرو، بسیاری از مردم دچار HIV یا افراد در معرض ریسک ابتلا به این ویروس هیچ‌گونه دسترسی به پیشگیری، مراقبت و درمان ندارند و هنوز هیچ نوع علاجی نیز برای این بیماری در دسترس نیست. به هر جهت، درمان مؤثر با استفاده از داروهای ضد ویروسی می‎تواند ویروس را کنترل کند به شکلی که مردم دچار HIV می‎توانند از زندگی خود لذت ببرند و ریسک انتقال ویروس به دیگران نیز کاهش یابد.
• اپیدمی HIV نه فقط بر سلامت افراد تأثیر منفی می‌گذارد بلکه این تأثیر سوء را بر زندگی خانواده‌ها، اجتماعات و رشد و توسعۀ اقتصادی ملل نیز اعمال می‌کند. بسیاری از کشورهای ضربه خورده بر اثر HIV همچنین از دیگر بیماری‌های عفونی، ناامنی غذایی و دیگر مشکلات جدی رنج می‌برند.
• علی‎رغم این چالش‌ها، موفقیت‎ها و نشانه‌های امیدبخشی نیز وجود داشته است. کوشش‌های جهانی جدید برای مخاطب قرار دادن اپیدمی به ویژه در دهۀ اخیر شدت گرفته است. پیشگیری به کاهش نرخ شیوع HIV در شماری کم‎تعداد اما رو به رشد در کشورها کمک کرده است و باور بر آن است که تعداد موارد جدید HIV رو به کاهش دارد. به علاوه، تعداد مردم دچار HIV در کشورهای فقیر که از امکانات درمان بیماری برخوردار شده‌اند در طول دهۀ اخیر به شکل چشمگیری افزایش یافته است.
• پیشرفت‌هایی نیز در پیشگیری از انتقال مادر به فرزند HIV و زنده نگه داشتن مادران صورت گرفته است. در سال 2015 حدود 77% مادران دچار HIV در سطح جهان به داروهای ضد ویروسی برای پیشگیری از انتقال ویروس به بچه‎های خود دسترسی داشتند؛ موارد جدید ابتلا به عفونت HIV در کودکان از سال 2010 به این سو 50% کاهش یافته است.


Source:
The Global HIV/AIDS Epidemic
UNAIDS
Date last updated: November 20, 2017 

مطالب پیشنهادی ما برای مطالعه

کشف آنتی‌بیوتیک‌های جدید برای درمان سل

مونو یا مونونوکلئوز: نشانه‌ها و علایم اولیه کدامند؟

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری درباره این مطلب ارائه نشده است.

نظر خود را اضافه کنید.

نظر شما پس از بازبینی منتشر می‌شود.
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید.