• نوشتة حنا نیکولز
• ترجمة هامیک رادیان
در تقابل با دادههایی که نشان میدهند اسپری بینی آنفولانزا در فاصلة سالهای 2013 تا 2016 چندان در پیشگیری از این بیماری مؤثر نبوده است، یک مطالعة جدید توسط «کالج آمریکایی پزشکان» خاطرنشان میکند ک اسپری بینی آنفولانزا هماندازة نوع تزریقی استاندارد آن در مقابل این بیماری مصونیت ایجاد میکند.
آنفولانزا یک بیماری واگیردار دستگاه تنفسی است که توسط ویروس آنفولانزا ایجاد میشود. این بیماری سبب ایجاد ناخوشی خفیف تا شدید و گاهی از اوقات منجر به مرگ میشود.
مهمترین گام در پیشگیری از آنفولانزا واکسیناسیون علیه این بیماری است، در حالی که اعمال پیشگیرانة روزمره نظیر سرفه و عطسه در محیط پوشیده و شستشوی مکرر دستها- میتواند گسترش اجرام مسبب آنفولانزا را کُند کند.
مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) واکسیناسیون (مایهکوبی) سالانة آنفولانزا را در پایان ماه اکتبر برای تمامی افراد دارای سن بالاتر از 6 ماه توصیه می کند. واکسیناسیون علیه آنفولانزا میتواند بیماری را کاهش دهد، از بیمارستانی شدن مرتبط به آنفولانزا پیشگیری کند، و مردم را هم از نظر فردی و هم از لحاظ جمعی از آلودگی (که به نام امنیت جمعی شناخته میشود)، محافظت کند.
برآوردهای اخیر نشان میدهد درصد افرادی که واکسن آنفولانزا را در طول 12 ماه گذشته دریافت کردهاند شامل 49.9 درصد کودکان 6 ماهه تا 17 ساله، 31.2 درصد افراد بزرگسال 18 تا 49 ساله، 45.5 درصد بزرگسالان 50 تا 64 ساله و 70 درصد بزرگسالان 65 سال و بیشتر را شامل میشود.
چند گزینه برای واکسن آنفولانزا در دسترس است، نظیر واکسن آنفولانزای غیر فعال شده (IIV) و واکسن آنفولانزای نوترکیب (RIV)، که هر دو در اشکال تزریقی موجودند و واکسن آنفولانزای زندة تضعیف شده (LAIV) که به نام واکسن آنفولانزای "اسپری بینی" شناخته میشود.
مطالعات مشاهدهای اخیر نشان دادهاند که نوع اسپری بینی مؤثر نیست، که باعث شده است تا کمیتة مشورتی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در روشهای ایمنیزایی (ACIP) به این نتیجه برسد که توصیه کند واکسن اسپری بینی آنفولانزا در طول فصل آنفولانزا در فاصلة سال 2016 تا 2017 استفاده نشود.
نتایج مطالعة مزبور نشان داد که در آخرین فصل شیوع آنفولانزا در فاصلة 2015 تا 2016 واکسن اسپری بینی آنفولانزا هیچ فایدة محافظتی برای بچههای 2 تا 17 ساله در بر نداشته است. در مقایسه، بچههایی که واکسن تزریقی آنفولانزا گرفته بودند نسبت به آنهایی که واکسینه نشده بودند تا 63 درصد کمتر در معرض ابتلا به آنفولانزا قرار داشتند.
در هر حال، تحقیق جدیدی که در «سالنامة پزشکی داخلی» منتشر شده است درمییابد که ایمنسازی کودکان با واکسن آنفولانزای زندة تضیعف شده – نوعی که در واکسن اسپری بینی یافت میشود – محافظت مستقیم یا عمومی بهتری نسبت به واکسن آنفلوانزای غیر فعال شده یا شکل استاندارد تزریقی واکسن ایجاد نکرد. میزان محافظت در هر دو گروه واکسن مشابه بود.
میزان محافظت مستقیم و عمومی هر دو واکسن مشابه بود
مطالعات پیشین انجام شده بر روی بچههای خردسال نشان میدهد که واکسن اسپری بینی نسبت به فرم تزریقی استاندارد واکسن مصونیت بهتری ایجاد میکند. واکسن اخیر امنیت جمعی بهتری را نشان میدهد. در هر حال مطالعات مقایسهای در مورد واکسن آنفولانزا مصونیت مستقیم را برآورد میکنند و محافظت جمعی را لحاظ نمیکنند.
نویسندة رهبر مطالعه، دکتر مارک لوب از دانشگاه مکماستر کانادا و همکارانش تحقیق خود را در جامعة هیوترایت – در یک کلنی که افراد به صورت اشتراکی زندگی می کنند و از شهرها و شهرکها جدا هستند – انجام دادند. تیم تحقیق بر آن بود تا مشخص کند که آیا وقتی کودکان و نوجوانان با واکسن اسپری بینی آنفولانزا واکسینه شوند، مصونیت مستقیم و جمعی بیشتری نسبت به شکل استاندارد واکسن آنفولانزا ایجاد میشود؟
در میان 52 کلنی هیوترایت در آلبرتا و ساسکچوان کانادا، 1186 کودک واکسن اسپری بینی و 3425 کودک واکسن تزریقی استاندارد گرفتند.
تیم تحقیق دریافت که واکسن اسپری بینی محافظت مستقیم مشابهی به بچهها داد و ودر ایجاد امنیت جمعی همپای واکسن استاندارد تزریقی عمل کرد. دکتر لوب مینویسد در حالی که یافتهها مزیتی را به واکسن اسپری بینی در مقابل شکل استاندارد تزریقی واکسن نمیدهد، آنچه مطالعه نشان میدهد این است که هر دو واکسن اثرات مشابهی داشتند، که این متفاوت از دادههای مطالعة ACIP است.
توصیة تازه بر علیه استفاده از واکسن اسپری بینی آنفولانزا برای فصل آنفولانزای در پیش رو در 2017-2016 است. در هر حال، CDC دادههای تازه را برای حفظ یا تغییر توصیههای سالیانه مرور میکند./
نظرات (0)