• ماریا کوهوت
• ترجمه هستی فراستفر
یافتههای یک مطالعۀ جدید نشان داده است که شدت و مدت درد پریود را میتوان با استفاده از طب سوزنی به روش دستی تا پنجاه درصد کاهش داد.
درد پریود یا دیسمنوره، وضعیتی است که بر مبنای گزارش منتشر شده در نشریه "روزآمدهای باروری انسان" تا 95 درصد زنان دارای عادت ماهانه دچارش میشوند.
دیسمنوره به دو نوع تقسیم میشود: دیسمنوره اولیه، که در آن هیچ اختلال شناخته شدهای در مورد سلامت انسان بر اثر گرفتگیهای دردناک بروز نمیکند، و ثانویه، که در آن درد بر اثر یک اختلال تشخیص داده شده مثل اندومتریوز و فیبروئید رحم رخ میدهد.
یک تحقیق جدید از سوی محققان استرالیایی اثربخشی طب سوزنی در کاهش درد قاعدگی زنان را مورد بررسی قرار داده است.
مطالعه توسط دکتر مایک آرمور / Mike Armour، از انستیتو ملی طب مکمل (NICM) در دانشگاه وسترن سیدنی و همکارانش از دپارتمان زنان و زایمان دانشگاه اوکلند، هر دو در استرالیا، انجام شد. نتایج مطالعه در نشریۀ PLOS One منتشر شده است.
جلسات مکرر بیشتر ین تأثیر را دارند
74 زن بزرگسال در سنین 18 تا 45 سال وارد مطالعه شدند. ابتلاء همگی آنها به دیسمنوره اولیه تأیید شده یا مشکوک به ابتلاء به آن بودند و هیچیک از نمونهها دچار تشخیص دیسمنوره ثانویه نبود.
زنان حاضر در مطالعه به صورت تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند: دو گروه دارای فرکانس بالا و دو گروه دارای فرکانس پایین. یک گروه فرکانس بالا و یک گروه فرکانس پایین درمانهای طب سوزنی دستی دریافت کردند، و دو گروه دیگر تحت درمان طب سوزنی الکتریکی واقع شدند. در روش اخیر سوزنها به یک دستگاه الکتریکی متصل میشود که ایمپالسهای الکتریکی را به بدن انتقال میدهد.
نمونههای گروه فرکانس بالا یک هفته پیش از آغاز خونریزی عادت ماهانه خود سه جلسه تحت درمان طب سوزنی قرار گرفتند. در این اثناء، زنان گروه فرکانس پایین در فاصلۀ بین پریودهای قاعدگی خود هر 7 تا 10 روز سه جلسه تحت درمان طب سوزنی قرار میگرفتند.
تمامی نمونهها در طول سه دوره پریود 12 جلسه درمان طب سوزنی داشتند. آنها همچنین در فاصلۀ 48 ساعت اول پریود خود یک جلسه درمان گرفتند.
محققان پی بردند که زنان استفاده کننده از طب سوزنی به تعداد بیشتر بهبود بیشتری را در شدت درد و علایم مرتبط به آن و همچنین در بهبود کلی کیفیت زندگی تجربه کردند.
به هر جهت محققان اطلاع میدهند که برای توسعۀ جزئیات توسط متخصصان به مطالعات بیشتر، و دستورالعمل دقیق برای درمان این مشکل نیاز است.
دکتر آرمور میگوید: "آزمونهای عملی طب سوزنی کاهش شدت درد و بهبود کیفیت زندگی را در زنان دچار درد پریود نشان دادهاند، به هر جهت شواهد در مورد چگونگی تأثیر تغییر میزان استفاده از طب سوزنی بر بازده کار محدود بوده است."
طب سوزنی دستی یا الکتریکی
از تمامی نمونههای حاضر در مطالعه خواسته شد تا جزییات مربوط به توسعۀ علایم پریود خود را در سراسر دورۀ انجام مطالعه ثبت کنند.
محققان از مشاهدۀ این موضوع شگفت زده شدند که بیش از نیمی از زنان گروه طب سوزنی دستی کاهش درد به میزان بیش از 50 درصد را تجربه کردند.
این موضوع در مجموع طب سوزنی به روش دستی را در درمان درد پریود مؤثرتر از طب سوزنی با استفاده از دستگاه نشان داد.
دکتر مایک آرمور میگوید:
"مطالعۀ مقدماتی ما پی برد که کاربرد تحریک سوزنها به روش دستی بیش از پالسهای الکتریکی مؤثر بوده... به کاهش نیاز داروهای ضد درد و بهبود علایم ثانویه به درد مثل سردرد و تهوع منجر میشود."
تمامی درمانهای عرضه شده در طول دورۀ انجام مطالعه با پروتکل سالانۀ متکی به دادههای جمعآوری شده از نظرسنجی از متخصصان طب سوزنی استرالیا و نیوزیلند در کنار گروههای متمرکز بود.
درمان بر زمینۀ تمرینات طب سنتی چینی و همچنین مکتب ژنگ فو / Zang Fu متکی بود، که ویژگیهای منحصر به فردی برای هر ارگان بدن و راهی که آنها به یکدیگر مرتبط میشوند، قائل است.
یافتههای دکتر آرمور و همکارانش جذابند، و ممکن است اشارهای به یک رویکرد درمانی جدید در جستجوی به حداقل رساندن اثرات دیسمنوره بر زندگی زنان داشته باشند.
Source:
Acupuncture is effective for relieving period pain
By Maria Cohut
Published: Fri 21 Jul 2017
نظرات (0)