• دکتر کاترین پادوک
• ترجمه نادر اکبری
تحقیق جدید نشان میدهد که داشتن خانوادۀ کمدرآمد در دوران کودکی با بروز دو مشکل قلبی در دوران میانسالی مرتبط است. دو مشکلی که بر این مبنا افزایش مییابند شامل افزایش حجم بطن چپ و اختلال دیاستولی است، که هر دو با نارسایی قلبی مرتبطند.
مطالعه – انجام شده در دانشگاه تورکو در فنلاند و منتشر شده در JAMA بیماریهای کودکان – از این عقیده حمایت میکند که تلاش برای بهبود سلامت قلب باید محیط خانوادگی کودکان در حال رشد را شامل شود.
در سطح ایالات متحد آمریکا در حدود 5.7 میلیون نفر از مردم با نارسایی قلبی به زندگی ادامه میدهند، بیماری پیشروندهای که در آن توانایی قلب برای پمپاژ خون به میزان مورد نیاز بدن تدریجاً کمتر و کمتر میشود.
شایعترین علایم نارسایی قلبی تنگی نفس، خستگی مفرط، و بروز ورم در نقاط مختلف بدن مثل شکم، بخش تحتانی پاها، کل پا، و مفاصل است. همچنان که علایم بیماری پیشرفت میکنند، هدایت زندگی روزمره و انجام کارهای روزانه برای بیمار دشوار و دشوارتر میشود.
علل پیشتاز در بروز نارسایی قلبی اختلالاتی است که قلب را دگرگون کرده و به آن صدمه میزنند. این اختلالات دیابت، فشار خون بالا، و بیماری شریان کرونری را شامل میشود.
افزایش حجم بطن چپ (LV) و اختلال دیاستولی در این بطن نشانههایی از ناهنجاری در دهلیز چپ پایینی قلب است. اولی نشان دهندۀ بزرگ شدن دهلیز و دومی به این معنی است که دهلیز در طول عمل پمپاژ فاقد شلی کامل است.
خانوادۀ کمدرآمد یک عامل مستقل است
در مقالۀ خود، محققان مینویسند که افزایش حجم LV و اختلال دیاستولی LV با نارسایی قلبی مرتبطند، و نیز مطالعات نشان دادهاند که این وضعیت در میان افراد میانسال و مسن دارای تحصیلات پایینتر شایعتر است.
با استناد به دیگر تحقیقاتی که به بررسی ارتباط میان حرفه و این اختلالات در دوران بعدی زندگی پرداختهاند، محققان مینویسند، پژوهش آنها نخستین موردی است که به بررسی چگونگی ارتباط میان وضعیت اقتصادی اجتماعی در سالهای اولیۀ زندگی و این بیماریها میپردازد.
برای تحقیق خود، تیم تحقیق از دادههای مربوط به 1871 نمونه که در فاصلۀ سالهای 1980 تا 2011 در "مطالعۀ ریسک قلبی عروقی در جوانان فنلاندی" گردآوری شده بود، استفاده کردند. مطالعۀ مزبور پیگیری درازمدتی در مقیاس بزرگ در مورد سلامت قلبی از دوران کودکی تا بزرگسالی است.
گسترۀ دادهها به محققان امکان داد تا ارتباط میان وضعیت درآمد خانواده (که محققان آن را به سه دستۀ کمدرآمد، دارای درآمد متوسط، و پردرآمد تقسیم کردند) را در زمانی که نمونهها بین 3 تا 18 سال سن داشتند، و عملکرد حجم دیاستولی LV را 30 سال بعد، یعنی زمانی که نمونهها 34 تا 49 ساله بودند، اندازهگیری کنند.
تجزیه و تحلیل دادهها نشان داد که داشتن خانودۀ کمدرآمد در دوران کودکی با افزایش حجم LV و عملکرد دیاستولی ضعیفتر LV در طول بزرگسالی، دوران 31 سالگی به بعد، مرتبط است.
این ارتباط حتی وقتی محققان دیگر عوامل تأثیرگذار شامل سن، جنس، وضعیت اقتصادی اجتماعی در دوران بزرگسالی، و دیگر ریسک فاکتورهای بیماری قلبی عروقی در دوران کودکی و بزرگسالی را محاسبه کردند، به قوت خود باقی بود.
نویسندگان مطالعه مطلعند که ضعف مطالعه این واقعیت است که این بررسی تنها شامل افراد سفیدپوست است و اینکه هیچ اندازهگیری حجم LV و عملکرد دیاستولی در دوران کودکی انجام نشده است، که این تعیین این موضوع را که اثرات درآمد کم در دوران کودکی ممکن است شروع کنندۀ تأثیر بر عملکرد قلب باشد، دشوار میسازد. با وجود این محققان چنین جمعبندی میکنند:
"این یافتهها تأکید دارند که پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی باید مستقیماً متوجه محیط خانوادگی کودک در حال رشد باشد."
Source:
medicalnewstoday.com
Low-income childhood may affect adult heart health
By Catharine Paddock PhD
Published: Tue 27 Jul 2017
نظرات (0)