دسته بندی ها
Search - Contacts
مقالات و اخبار
Search - News Feeds
واژه نامه
تگ ها

فقر دوران کودکی بر سلامت قلب در دوره بزرگسالی صدمه می‎زند

اخبار قلب و عروق

• دکتر کاترین پادوک
• ترجمه نادر اکبری

تحقیق جدید نشان می‎دهد که داشتن خانوادۀ کم‎درآمد در دوران کودکی با بروز دو مشکل قلبی در دوران میانسالی مرتبط است. دو مشکلی که بر این مبنا افزایش می‎یابند شامل افزایش حجم بطن چپ و اختلال دیاستولی است، که هر دو با نارسایی قلبی مرتبطند.
مطالعه – انجام شده در دانشگاه تورکو در فنلاند و منتشر شده در JAMA بیماری‎های کودکان – از این عقیده حمایت می‌کند که تلاش برای بهبود سلامت قلب باید محیط خانوادگی کودکان در حال رشد را شامل شود.
در سطح ایالات متحد آمریکا در حدود 5.7 میلیون نفر از مردم با نارسایی قلبی به زندگی ادامه می‎دهند، بیماری پیشرونده‎ای که در آن توانایی قلب برای پمپاژ خون به میزان مورد نیاز بدن تدریجاً کمتر و کمتر می‎شود.
شایع‎ترین علایم نارسایی قلبی تنگی نفس، خستگی مفرط، و بروز ورم در نقاط مختلف بدن مثل شکم، بخش تحتانی پاها، کل پا، و مفاصل است. همچنان که علایم بیماری پیشرفت می‎کنند، هدایت زندگی روزمره و انجام کارهای روزانه برای بیمار دشوار و دشوارتر می‎شود.
علل پیشتاز در بروز نارسایی قلبی اختلالاتی است که قلب را دگرگون کرده و به آن صدمه می‎زنند. این اختلالات دیابت، فشار خون بالا، و بیماری شریان کرونری را شامل می‎شود.
افزایش حجم بطن چپ (LV) و اختلال دیاستولی در این بطن نشانه‎هایی از ناهنجاری در دهلیز چپ پایینی قلب است. اولی نشان دهندۀ بزرگ شدن دهلیز و دومی به این معنی است که دهلیز در طول عمل پمپاژ فاقد شلی کامل است.

خانوادۀ کم‌‏درآمد یک عامل مستقل است
در مقالۀ خود، محققان می‎نویسند که افزایش حجم LV و اختلال دیاستولی LV با نارسایی قلبی مرتبطند، و نیز مطالعات نشان داده‌اند که این وضعیت در میان افراد میانسال و مسن دارای تحصیلات پایین‎تر شایع‌تر است.
با استناد به دیگر تحقیقاتی که به بررسی ارتباط میان حرفه و این اختلالات در دوران بعدی زندگی پرداخته‎اند، محققان می‎نویسند، پژوهش آنها نخستین موردی است که به بررسی چگونگی ارتباط میان وضعیت اقتصادی اجتماعی در سال‎های اولیۀ زندگی و این بیماری‌ها می‌پردازد.
برای تحقیق خود، تیم تحقیق از داده‎های مربوط به 1871 نمونه که در فاصلۀ سال‎های 1980 تا 2011 در "مطالعۀ ریسک قلبی عروقی در جوانان فنلاندی" گردآوری شده بود، استفاده کردند. مطالعۀ مزبور پیگیری درازمدتی در مقیاس بزرگ در مورد سلامت قلبی از دوران کودکی تا بزرگسالی است.
گسترۀ داده‎ها به محققان امکان داد تا ارتباط میان وضعیت درآمد خانواده (که محققان آن را به سه دستۀ کم‎درآمد، دارای درآمد متوسط، و پردرآمد تقسیم کردند) را در زمانی که نمونه‎ها بین 3 تا 18 سال سن داشتند، و عملکرد حجم دیاستولی LV را 30 سال بعد، یعنی زمانی که نمونه‎ها 34 تا 49 ساله بودند، اندازه‌گیری کنند.
تجزیه و تحلیل داده‎ها نشان داد که داشتن خانودۀ کم‎درآمد در دوران کودکی با افزایش حجم LV و عملکرد دیاستولی ضعیف‎تر LV در طول بزرگسالی، دوران 31 سالگی به بعد، مرتبط است.
این ارتباط حتی وقتی محققان دیگر عوامل تأثیرگذار شامل سن، جنس، وضعیت اقتصادی اجتماعی در دوران بزرگسالی، و دیگر ریسک فاکتورهای بیماری قلبی عروقی در دوران کودکی و بزرگسالی را محاسبه کردند، به قوت خود باقی بود.
نویسندگان مطالعه مطلعند که ضعف مطالعه این واقعیت است که این بررسی تنها شامل افراد سفیدپوست است و اینکه هیچ اندازه‎گیری حجم LV و عملکرد دیاستولی در دوران کودکی انجام نشده است، که این تعیین این موضوع را که اثرات درآمد کم در دوران کودکی ممکن است شروع کنندۀ تأثیر بر عملکرد قلب باشد، دشوار می‎سازد. با وجود این محققان چنین جمع‌بندی می‎کنند:
"این یافته‎ها تأکید دارند که پیشگیری از بیماری‎های قلبی عروقی باید مستقیماً متوجه محیط خانوادگی کودک در حال رشد باشد."

Source:
medicalnewstoday.com
Low-income childhood may affect adult heart health
By Catharine Paddock PhD
Published: Tue 27 Jul 2017

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری درباره این مطلب ارائه نشده است.

نظر خود را اضافه کنید.

نظر شما پس از بازبینی منتشر می‌شود.
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید.