• هانر وایتمن
• ترجمة محمدقاسم رافعی
وقتی پا به سن میگذاریم، کیفیت خواب ما کاهش پیدا میکند. محققان معتقدند که این میتواند به تقویت روند کاهش حافظه در اواخر عمر منجر شود. در هر حال تحقیق جدید میگوید که ممکن است راه سادهای برای رفع این مشکل وجود داشته باشد: "صدای صورتی".
صدای صورتی به عنوان صدایی ملایم و آرامبخش تعریف میشود که هر اُکتاو در آن دارای انرژی یکسان است. در اساس، صدای صورتی سر و صدای پسزمینهای است که ما در محیط روزمره زندگی میشنویم.
محققان دانشگاه نورثوسترن در ایوانستون پی بردند که وقتی صدای صورتی را با موجهای مغز افراد کهنسال که در خواب بسر میبرند همزمان میکنند، صدا نه فقط کیفیت خواب افراد را تقویت میکند، بلکه حافظة آنها را نیز بهبود میبخشد.
نویسندة ارشد مطالعه دکتر فیلیس زی / Phyllis Zee، استاد نورولوژی در دانشکدة پزشکی فاینبرگ در دانشگاه نورثوسترن و همکارانش اخیراً یافتههای خود را در نشریة "مرزهای نوروساینس انسانی" منتشر کردند.
مطالعات بسیاری بر اهمیت خواب برای تثبیت حافظه تأکید کردهاند. تثبیت حافظه توانایی مغز برای تبدیل حافظة کوتاه مدت به حافظة درازمدت است.
خواب با موج آرام (SWS) - که اغلب تحت عنوان خواب عمیق به آن اشاره میشود - بخشی از چرخة خواب با حرکت غیر سریع چشم (NREM) است که برای تثبیت حافظه مهم تلقی شده است. در هر حال وقتی ما پیر میشویم کیفیت SWS میتواند کاهش پیدا کند.
مطالعات نشان دادهاند که اختلالات خواب NREM در سنین پیری میتواند عواقب منفی بر حافظه بر جا بگذارد.
بر مبنای اعلام دکتر زی و همکارانش تحقیقات پیشین در بزرگسالان جوانسال از وجود ارتباط میان تحریک اکوستیک فعالیت موج آرام مغز در طول خواب و بهبود حافظه پرده برداشتهاند. به هر حال، در زمینة بررسی کاربرد تحریک اکوستیک در افراد پیر کمبود تحقیق وجود دارد.
تحریک اکوستیک SWS و حافظه را در دوران پیری تقویت میکند
برای پر کردن شکاف موجود در تحقیقات دکتر زی و همکارانش 13 فرد پیر در سنین 60 تا 84 ساله را وارد مطالعة خود کردند.
تمامی بزرگسالان سوژة یک شب تحریک ساختگی و یک شب تحریک اکوستیک بودند، که در طول یک هفتة جداگانه انجام میشدند. تحریک اکوستیک با صدای صورتی با موجهای مغزی نمونهها در حالت خواب ترکیب میشد.
برای هر جلسه نمونهها دو تست یادآوری حافظه را تکمیل میکردند - یکی از تستها مربوط به پیش از به بستر رفتن نمونهها بود، و دیگری مربوط به صبح روز بعد بود که آنها از خواب بیدار میشدند.
در حالی که یادآوری حافظه در هر دو موقعیت بهبود پیدا کرد، محققان دریافتند که متوسط بهبود حافظه به دنبال تحریک اکوستیک سه برابر بیشتر از تحریک ساختگی است.
بهبود بیشتر حافظه در نتیجة تحریک اکوستیک با افزایش بیشتر کیفیت SWS پیوستگی داشت، که تیم تحقیق میگوید بر این نکته تأکید دارد که خواب عمیق حتی در دوران پیری تا چه اندازه برای تثبیت حافظه مهم است.
در کل، محققان معتقدند که یافتههای آنها نشان میدهد که تحریک اکوستیک شاید یک راه مؤثر برای تقویت کیفیت خواب و حافظه در سنین پیری باشد.
دکتر فیلیس زی میگوید: "این راهحلی خلاقانه، ساده و رویکرد غیر دارویی ایمن است که میتواند سلامت مغز را بهبود ببخشد. این ابزاری بالقوه برای تقویت حافظه در جمعیت کهنسال و کم کردن نرمال نزول ناشی از سن حافظه است."
در هر حال، محققان میگویند که برای توصیة استفاده از تحریک اکوستیک در کهنسالان به مطالعات گستردهتر با نمونههای بیشتر نیاز است.
نویسندة اول مطالعه نلی پاپالامبروس / Nelly Papalambros از بخش نورولوژی دانشکدة پزشکی فاینبرگ میگوید: "ما میخواهیم این نظریه را در مطالعات درونخانگی درازمدت به آزمون بگذاریم."
Source:
medicalnewstoday.com
'Pink noise' boosts deep sleep, memory for older adults
Written by Honor Whiteman
Published: Sun 30 April 2017
نظرات (0)