• هانا نیکولز
• ترجمه هامیک رادیان
بر مبنای مطالعه انجام شده از سوی دانشگاه ایسترن فنلاند، خوردن غذاهای سرشار از پروتئین گیاهی، میتواند ریسک ابتلاء به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. در حالی که پروتئین گیاهی در این مورد نقش محافظتی دارد، نشان داده شده است که پروتئین گوشت ریسک دیابت نوع 2 را افزایش میدهد.
بیش از 29 میلیون آمریکایی دچار دیابت نوع 2 هستند، که در این میان 90 تا 95 درصد موارد مربوط به دیابت نوع 2 است. یک بخش اساسی مدیریت دیابت داشتن برنامه فعالیت جسمانی منظم، استفاده از داروهای کاهش دهنده میزان گلوکز و دنبال کردن رژیم غذایی سالم است.
بر مبنای اعلام "انستیتو ملی دیابت و گوارش و بیماریهای کلیوی"، تغذیه سالم شامل مصرف طیفی از محصولات سالم از تمامی گروههای غذایی به میزان 50 درصد، سبزیجات بدون نشاسته، غلات سبوسدار یا دیگر انواع نشاسته به میزان یک چهارم، و گوشت و دیگر مواد شامل پروتئین به عنوان یک چهارم آخری کل غذای مصرفی است.
توصیه میشود که از گوشتهای پرچرب یا فرآوری شده اجتناب شود و از گوشت کمچرب مثل جوجه بدون پوست به عنوان جایگزین استفاده گردد.
مصرف گوشت مکرراً به عنوان یک عامل مرتبط با دیابت مورد بررسی قرار گرفته، و تحقیقات پیشین به ارتباط میان مصرف کلی پروتئین، پروتئین حیوانی، و ریسک بالاتر دیابت نوع 2 پرداختهاند. خوردن مقدار زیاد گوشت فرآوری شده به طور مشخص با این بیماری مرتبط شده است.
تحقیق جدید – که در "نشریه تغذیه بریتانیا" منتشر شد – به مجموعه شواهد موجود که نشان میدهند منبع تأمین پروتئین میتواند در دگرگون کردن ریسک ابتلاء به دیابت نوع 2 مهم باشد، اضافه میشود.
محققان بر آن شدند تا در مورد ارتباط میان انواع مختلف منابع پروتئین غذایی و ریسک دیابت نوع 2 تحقیق کنند. آنها از دادههای "مطالعه ریسک فاکتور بیماری ایسکمیک قلب کوپیو" (KIHD)، که در دانشگاه ایسترن فنلاند انجام شد استفاده کردند.
وقتی مطالعه KIHD در فاصله سالهای 1984 و 1989 شروع شد، رژیم غذایی 2332 مرد در سنین 42 تا 60 سال ارزیابی شد. هیچیک از این مردان در زمان آغاز مطالعه مبتلاء به دیابت نوع 2 نبودند. در طول 19 سال پیگیری مطالعه، 432 نفر از آنان با تشخیص ابتلاء به دیابت نوع 2 مواجه شدند.
مصرف پروتئین گیاهی زیاد ریسک ابتلاء به دیابت نوع 2 را تا 35 درصد کاهش داد
ژیرکی ویرتانن / Jyrki Virtanen، متخصص تغذیه بالینی و استادیار اپیدمیولوژی تغذیه در دانشگاه ایسترن فنلاند، وهمکارانش کشف کردند که رژیم غذایی پرگوشت با افزایش ریسک ابتلاء به دیابت نوع 2 مرتبط است. این ارتباط در مورد همه انواع گوشت شامل گوشت قرمز فرآوری شده و فرآوری نشده، گوشت سفید و انواع دیگر گوشت مصداق داشت.
محققان میگویند که این ارتباط ممکن است نتیجه وجود دیگر ترکیبات موجود در گوشت غیر از پروتئین باشد، چرا که پروتئین موجود در گوشت به تنهایی با ریسک دیابت نوع 2 مرتبط نیست.
مردانی که در رژیم غذایی آنها پروتئین گیاهی بیشتری مصرف میشد در عین حال از عادتهای شیوه زندگی بهتری برخوردار بودند. به هر حال، این نکته مشخص نشد که سبک زندگی آنها به طور کامل توضیح دهنده کاهش ریسک ابتلاء به دیابت در مورد آنان است.
نمونههای مرد مطالعه که دارای بالاترین میزان مصرف پروتئینهای گیاهی بودند 35 درصد کمتر از مردانی که دارای کمترین میزان مصرف پروتئین گیاهی بودند در معرض ابتلاء به دیابت نوع 2 قرار داشتند. به علاوه با استفاده از یک مدل کامپیوتری، ویرتانن و تیمش تخمین زدند که جایگزینی حدود 5 گرم پروتئین حیوانی با پروتئین گیاهی به صورت روزانه ریسک دیابت را تا 18 درصد کاهش میدهد.
ارتباط میان پروتئین گیاهی و کاهش ریسک دیابت را میتوان با اثرات پروتئین گیاهی رژیم غذایی بر میزان گلوکز خون توضیح داد. افرادی که پروتئین گیاهی بیشتری مصرف میکردند در آغاز مطالعه دارای گلوکز خون کمتری بودند.
منابع اولیه پروتئین گیاهی در این مطالعه غلات، با منابع اضافی شامل سیب زمینی و سبزیجاتی از این دست بود.
ترجیح پروتئین گیاهی به پروتئین گوشت میتواند به محافظت در برابر دیابت نوع 2 کمک کند. نویسندگان مطالعه جمعبندی میکنند:
"جایگزین کردن 1 درصد انرژی حیوانی با انرژی گیاهی با 18 درصد کاهش ریسک ابتلاء به دیابت نوع 2 مرتبط است. این ارتباط پس از تنظیم مطالعه برای BMI به قوت خود باقی است. در کل، به نظر میرسد که پروتئین گیاهان مطبوع و تخم مرغ برای پیشگیری از دیابت نوع 2 مفید باشند."
محققان مینویسند، پروتئین به طور کلی، پروتئین لبنیات و پروتئین ماهی با ریسک دیابت نوع 2 مرتبط نبودند. تیم تحقیق همچنین نشان داد که با تأیید مطالعات گروههای پیشین، مصرف بیشتر پروتئین تخم مرغ به عنوان عاملی برای کاهش ریسک دیابت نوع 2 شناسایی میشود.
Source:
medicalnewstoday.com
Diet rich in plant protein may prevent type 2 diabetes
Written by Hannah Nichols
Published: Sat 22 April 2017
نظرات (0)