• آنا ساندویو، دکتر جاسمین کالیر
• ترجمه هامیک رادیان
برگشت نامنتظرۀ سرطان در بیمارانی که مورد درمان قرار گرفتهاند، شایع است. تحقیق جدید علت این پدیده را روشن کرده و بر سیستم ایمنی بدن متمرکز میشود.
تحقیق جدید حاصل همکاری دانشمندانی از "انستیتو تحقیقات سرطان" در لندن، "انستیتو سرطان و پاتولوژی" در لیدز، و "دانشگاه سوری" در گیلفورد - که همگی آنها در پادشاهی متحد بریتانیا قرار دارند - و پژوهشگرانی از مایو کلینیک در راچستر است.
تیم کاتکی / Tim Kottke از مایوکلینیک نویسندۀ نخست مطالعه بوده و نتایج تحقیق در نشریۀ "تحقیقات ایمنولوژی سرطان" منتشر شده است.
کاتکی و همکارانش بر آن شدند تا در این مورد تحقیق کنند که چرا سرطان پس از چند سال تأخیر تومور برگشت میکند. بر مبنای توضیح محققان فهم این پدیده و پیشگیری از آن دارای اهمیت بسیاری است زیرا به طور معمول سرطان در بازگشت به شکلی غیر قابل پیشبینی و مهاجمتر از بروز اولیۀ خود ظاهر میشود.
دلیل این موضوع همانا مقاوم شدن سرطان در برابر درمان است. همچنان که محققان مینویسند، درک اینکه تومورهای بازگشت کننده با تومورهای اولیه چه تفاوتی دارند، و همچنین چه چیز محرک بازگشت آنها میشود متخصصان بالینی را قادر میسازد به موقع و به روشی مؤثر وارد عمل شوند.
سلولهای سرطانی چگونه سلولهای ایمنی را از درون واژگون میکنند
برای رسیدن به درکی بهتر از این جنبهها، کاتکی و همکارانش یک مدل موشی از دورۀ نهفتگی سرطان طراحی کردند.
پس از درمان موشهای سرطانی با استفاده از شیمیدرمانی، به مدت 40 تا 150 روز حال جوندگان مورد آزمایش خوب به نظر میرسید. به هر جهت، پس از یک دوره پیگیری طولانیتر، برخی از موشها "دچار بازگشت موضعی مهاجم سرطان شدند، که شرایط بالینی در انواع تومورهای چندگانه را بازنمایی میکرد."
پس از انجام چندین آزمایش در محیط آزمایشگاهی و کشت سلولی، محققان عود "خرابکاری" دو ویژگی اصلی سیستم ایمنی را دچار فروکش کردند: مادۀ شیمیایی موسوم به TNF - آلفا، و سلولهای طبیعی قاتل.
ابتدا و پیش از همه محققان نشان دادند که پس از درمان، سلولهای باقی ماندۀ سرطان پیامهای مادۀ شیمیای TNF - آلفا را با تغییر آن از یک ضد تومور عامل حمایت ایمنی به یک عامل رشد بیماری تخریب میکنند.
ثانیاً محققان مکانیسمی را که توانایی نظارتی سلولهای T و سلولهای ایمنی طبیعی قاتل را تضعیف میکند، آشکار کردند.
دانشمندان پی بردند که سلولهای بدخیم باقی مانده با مقدار زیادی از یک مولکول به نام PD-L1 پوشش داده میشود، که این یکی به نوبۀ خود با مولکول دیگری به نام PD-1 در سلولهای ایمنی وارد فعل و انفعال میشود، و به سلولهای T "فرمان" میدهد که دیگر به سلولهای سرطانی حمله نکنند.
بنابراین کاتکی و تیمش به موشها یک داروی مهار کنندۀ TNF - آلفا از طریق داخل وریدی تزریق کردند و پی بردند که "درمان درازمدت […] به طور مؤثر ایجاد شده یا از بازگشت سرطان پیشگیری میکند."
ایمنیدرمانی توانست عود سرطان را ‘بلوک’ کند
نویسندۀ همکار مطالعه، آلن ملکر / Alan Melcher، استاد ایمنیدرمانی تفسیری در انستیتو تحقیقات سرطان، در تفسیر یافتههای مطالعه میگوید، "مطالعۀ ما پی میبرد که چنین به نظر میرسد که خود سیستم ایمنی بدن ما نقشی حیاتی در عود سرطان بازی میکند."
پروفسور آلن ملکر میگوید:
"سیستم ایمنی ما از نقش بازبینی سلولهای سرطانی به نقش بیدار کننده و تغذیه کنندۀ سلولهای باقی ماندۀ سرطان میرسد، و در این چرخش چشم بر رشد آنها میبندد."
او ادامه میدهد، "هیجانانگیز است که بسیاری از روشهای به کار گرفته توسط تومورهای مقاوم به درمان برای رشد مجدد و پنهان شدن از سیستم ایمنی را میتوان با استفاده از ایمنیدرمانیهای موجود بلوک کرد."
پروفسور ملکر توضیح میدهد، "این ایده که در واقع توسط دادههای در حال ظهور از آزمونهای بالینی حمایت میشود، نشان میدهد که ایمنیدرمانی میتواند خطر بازگشت سرطان را کاهش دهد."
نویسندۀ همکار مطالعه کوین هارینگتون، که استاد درمانهای بیولوژیکی سرطان در همان انستیتو است نیز در تعیین وزن مطالعه میگوید: "دارد روشن میشود که سیستم ایمنی در مرکز پازل چگونگی درمان مؤثرتر سرطان توسط ما قرار دارد."
پروفسور هارینگتون اضافه میکند، "این مطالعۀ مسحور کنندۀ جدید به ما کمک میکند تا توضیح دهیم که چرا برخی از اوقات سیستم ایمنی بیمار در مقابله با سلولهای سرطانی مؤثر عمل میکند و در دیگر مواقع خیر."
پروفسور هارینگتون جمعبندی میکند، "باید تغییراتی در این سلولهای سرطانی رخ داده باشد که آنها را قادر میسازد تا به دستکاری سیستم ایمنی بپردازند - و فهم این موضوع میتواند راهی به سوی گزینههای درمانی جدید برای پیشگیری از عود مجدد سرطان باز کند."
Source:
Cancer recurrence may be stopped with immunotherapy
Published 2 hours ago
By Ana Sandoiu
Fact checked by Jasmin Collier
نظرات (0)