دسته بندی ها
Search - Contacts
مقالات و اخبار
Search - News Feeds
واژه نامه
تگ ها

پیشتازان مرگ‌آفرینی در جهان: هپاتیت ویروسی

هپاتیت، هپاتیت ویروسی، مرگ، لنست، کالج سلطنتی لندن، هپاتیت، التهاب کبد، عفونت ویروسی، خون

هپاتیت (بجز در گونه‌های A و E که از طریق غذا یا نوشیدنی‌های آلوده به مدفوع گسترش می‌یابند) اغلب از طریق تماس با خون بدن انتقال پیدا می‌کند.

اخبار بیماری کبدی / هپاتیت

دکتر کاترین پادوک
ترجمة هامیک رادیان

در مقایسه با دیگر بیماری‌های همه‌گیر، هپاتیت از دهة 1990 اهمیت جهانی بیشتری یافته است. هپاتیت اکنون یکی از پیشتازان مرگ‌آفرینی و ایجاد ناتوانی در سراسر جهان است و دستکم هم‌اندازة سل، HIV / ایدز یا مالاریا انسان‌ها را می‌کشد. 
آنچه گفته شد یافتة اصلی یک مطالعة بین‌المللی به رهبری «کالج سلطنتی لندن» و «دانشگاه واشینگتن» در سیاتل است که در لنست / Lancet به چاپ رسیده است.
این مطالعه – که داده‌های 183 کشور را در فاصلة سال‌های 1990 تا 2013 آنالیز می‌کند – مطالعه‌ای به هنگام است زیرا سازمان بهداشت جهانی در تلاش جدیدی برای مقابله با هپاتیت ویروسی بسر می‌برد.
نویسندگان مقاله می‌گویند، یافته‌های آنها باید "اهمیت حیاتی سیاست بهداشت جهانی" را نشان دهد.
هپاتیت، التهاب کبد است، ارگانی در بدن که مواد غذایی را پردازش می‌کند، خون را فیلتر کرده و با عفونت‌ها مقابله می‌نماید. اگر کبد آسیب ببیند یا ملتهب شود این عملکردها مختل می‌شوند.
در حالی که مصرف زیاد الکل، مواد سمی، برخی داروها و وضعیت‌های خاص پزشکی می‌توانند سبب هپاتیت شوند، هپاتیت اغلب اوغات توسط یک ویروس که پنج گونة مختلف (A، B، C، D و E) دارد، ایجاد می‌شود.
هپاتیت (بجز در گونه‌های A و E که از طریق غذا یا نوشیدنی‌های آلوده به مدفوع گسترش می‌یابند) اغلب از طریق تماس با خون بدن انتقال پیدا می‌کند. 
بیشتر مرگ‌های ناشی از هپاتیت در سطح جهان مرتبط به هپاتیت نوع B و C است که سبب آسیب دیدن کبد (سیروز) و سرطان کبد می‌شوند. نشانگان این عفونت‌ها شامل خستگی مفرط، یرقان، و حالت تهوع است. در هر حال برخی از افراد آلوده فاقد نشانه (علامت) هستند و ممکن است تا هنگام بروز اختلالات جدی متوجه ابتلاء خود به هپاتیت نشوند.

احتمال مرگ ناشی از هپاتیت 63 درصد است

برای مطالعة خود محققان داده‌های برگرفته از «بار جهانی بیماری» متعلق به سازمان بهداشت جهانی را آنالیز کردند.
محققان مرگ‌های ناشی از هپاتیت نوع A، B و C را برآورد کردند (هپاتیت نوع D فقط افرادی را که پیشتر به هپاتیت نوع B مبتلا شده‌اند آلوده می‌کند).
محققان دریافتند که میزان مرگ سالیانه ناشی از عفونت شدید، سیروز و بیماری کبدی ناشی از هپاتیت ویروسی در سراسر جهان از 890000 مورد در 1990 به 1450000 مورد در سال 2013 رسیده است – که در مجموع افزایشی به میزان 63 درصد را نشان می‌دهد.
نویسندگان می‌گویند، یافته‌ها هپاتیت ویروسی را در جمع پیشتازان بیماری‌های عفونی در سطح جهان قرار می‌دهد. برای مثال در سال 2013 تعداد 1300000 نفر در سطح جهان بر اثر ایدز، 1400000 نفر از سل و 855000 نفر بر اثر مالاریا فوت کردند.
دکتر گراهام کوک / Graham Cooke، نویسندة مسؤول مطالعه از دانشکدة پزشکی سلطنتی، یافته‌ها را به عنوان "شگفت‌انگیز" در میان دیگر بیماری‌های عفونی پیشتاز در ایجاد مرگ نظیر سل و مالاریا که از سال 1990 رو به کاهش داشته‌اند، توصیف می‌کند.
تیم تحقیق همچنین کشف کرده است که مرگ‌های ناشی از هپاتیت در کشورهای پردرآمد و دارای درآمد متوسط نسبت به کشورهای کم‌درآمد بالاتر بوده و بار مجموع بیماری اکنون بیش از همیشه در میان کشورهای غنی و فقیر تقسیم شده است.
آنالیزهای انجام شده آشکار می‌سازد که بیشتر مرگ‌های ناشی از هپاتیت ویروسی در شرق آسیا بروز می‌کند، و انواع B و C عامل اکثر مرگ‌ها در سراسر جهان هستند.
دکتر کوک بر این گمان است که علت مرگ‌آفرینی بیشتر انواع B و C هپاتیت ویروسی به این دلیل است که آنها سبب ایجاد عفونت‌های طولانی مدت با نشانگان زودرس اندک می‌شوند. بنابراین، افراد آلوده به صورت ناآگاهانه عفونت را تا هنگام ابتلاء به بیماری‌های وخیم نظیر آسیب کبدی و سرطان با خود حمل می‌کنند.
دکتر کوک می‌افزاید: در حالی که واکسن‌های مؤثر برای هپاتیت B برای بخشی از جهان در دسترس است مردم بسیاری از بخش‌های جهان واکسینه نشده‌اند. به علاوه "هیچ واکسن مشابهی برای هپاتیت C وجود ندارد."

ساختار بودجة مقابله با هپاتیت نیاز به تغییر دارد

محققان همچنین محاسبه کرده‌اند که در سال 2013، میزان سال‌های حیاتی از دست رفته بر اثر هپاتیت معادل 45 میلیون سال بوده است. از این گذشته محققان دریافتند که شمار کل سال‌هایی که افراد با ناتوانایی‌های ناشی از هپاتیت زندگی می‌کنند بالغ بر 870000 سال است.
سال‌های از دست رفتة عمر یکی از مقیاس‌های مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری است. 
محققان نتیجه می‌گیرند که "اصلاح در ساختار بودجه برای تطبیق با بار ناشی از هپاتیت ویروسی و پاسخ‌های مؤثر در کشورهای کم‌درآمد و دارای درآمد متوسط مورد نیاز است." 
دکتر کوک توضیح می‌دهد، در حالی که درمان‌های مؤثر و واکسن برای هپاتیت ویروسی موجود است، کمبود پول به این معنی است که این واکسن‌ها و درمان‌ها در اختیار بیماران نیازمند قرار نمی‌گیرد – مخصوصاً هنگامی که شما موقعیت را با توبرکولوزیس (سل)، ویروس اچ. آی. وی. / ایدز و مالاریا مقایسه می‌کنید.
او می‌گوید ما اکنون به واکنشی جهانی نسبت به هپاتیت، که "مجمع بهداشت جهانی" در ماه مه تصویب کرد نیاز داریم.

دکتر کوک می‌گوید: "این مطالعه خوشبختانه این نکته را برجسته می‌سازد که ما باید برای ایجاد درمان‌‌های مقرون به صرفه و در دسترس کار بیشتری انجام دهیم."/

توضیح: شما می‎توانید برای مطالعه مقالات مختلف مرتبط به هپاتیت از تکمه جستجو استفاده نمایید.

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری درباره این مطلب ارائه نشده است.

نظر خود را اضافه کنید.

نظر شما پس از بازبینی منتشر می‌شود.
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید.