ترجمه هامیک رادیان
اختلال نعوظ میتواند یکی از اضطرابآورترین وضعیتها در تجارب یک مرد باشد. اما مطالعة تازهای عنوان میکند که خوردن غذاهای سرشار از فلاونوئیدها – مانند زغال اخته، توت فرنگی، تمشک و میوههای خانوادة مرکبات – میتواند ریسک اختلال نعوظ را در مردان میانسال تا 20٪ کاهش دهد.
محقق رهبر مطالعه پروفسور «ایدین کاسیدی» از دانشگاه ایست انگلیا (امارات متحده عربی) و همکاران او از دانشکدة بهداشت عمومی دانشگاه تی. اچ. چان هاروارد در بوستن مطالعة خود را در نشریه آمریکن جورنال او کلینیکال نوتریشن (ژورنال تغذیة بالینی آمریکا) منتشر کردند.
برآورد شده است که در حدود 30 میلیون مرد در ایالات متحد آمریکا دچار اختلال نعوظ هستند.
مردان در سنین بالای 60 سال در بالاترین ریسک برای اختلال نعوظ قرار دارند، با وجود این مشکل مزبور در میان حدود 12٪ مردان زیر 60 سال بروز میکند.
تحقیقات پیشین نشان دادهاند که ورزش منظم میتواند ریسک اختلال نعوظ را کاهش دهد. در هر حال، در این مطالعة اخیر، پروفسور کاسیدی و تیم او نشان میدهند که خوردن مقدار بیشتری از غذاهای غنی از فلاونوئید هماندازة 5 ساعت پیادهروی سریع هفتگی برای پیشگیری از اختلال نعوظ مفید است.
پروفسور کاسیدی مینویسد: "ما پیش از این میدانستیم که خوردن برخی غذاهای پرفلاونوئید ممکن است ریسک برخی اختلالات شامل دیابت و بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهد. این نخستین مطالعهای است که به ارتباط میان فلاونوئیدها و اختلال نعوظ میپردازد، که بیش از نیمی از مردان میانسال و مسنتر از آن رنج میبرند."
ورزش، رژیم غذایی روزانة غنی از فلاوونوئید ریسک اختلال نعوظ را تا 21٪ کاهش میدهد
محققان دادههای مبتنی بر جمعیت بیش از 50000 مرد میانسال را آنالیز کردند. اطلاعات مربوط به توانایی مردان برای نعوظ و حفظ آن به میزان کافی در آمیزش جنسی جمعآوری شد، و دادههای روزانه از سال 1986 هر چهار سال یک بار گردآوری شد.
بیش از یکسوم نمونههای مورد بررسی آغاز زودرس اختلال نعوظ را گزارش دادند.
محققان دریافتند مردانی که غذاهای با فلاونوئید زیاد – مشخصاً آنتوسیانینها، فلاونها و فلاونونها – را مصرف میکردند نسبت به مردانی که این گونه غذاها را نمیخوردند دارای ریسک پایینتری برای اختلال نعوظ بودند.
آنتوسیانینها در زغال اخته، گیلاس، توت فرنگی، تمشک، تربچه و انگور سیاه یافت میشوند در حالی که فلاونها و فلاونونها در میوههای خانوادة مرکبات وجود دارند.
پروفسور کاسیدی مینویسد: "منابع اصلی آنتوسیانینها، فلاونها و فلاونونهای مصرف شده در ایالات متحد آمریکا توت فرنگی، زغال اخته، شراب قرمز، سیب، گلابی و فراوردههای مرکبات هستند."
محققان دریافتند که مردان دارای رژیم غذایی سرشار از میوه دارای ریسکی به میزان 14٪ پایینتر برای اختلال نیوز هستند، در مقایسه با مردانی که مصرف کل میوة پایینتری دارند، و مردانی که به صورت منظم غذاهای سرشار از آنتوسیانیدها، فلاونها و فلاونونها را مصرف میکنند، دارای ریسکی به میزان 10٪ کمتر برای اختلال نعوظ هستند.
پروفسور کاسیدی میگوید: "از نظر کمی، ما فقط در مورد بخش کوچکی از یک هفته حرف میزنیم."
بیشتر آنکه، محققان دریافتند که مردان دارای رژیم غذایی غنی از فلاونوئید که به صورت منظم ورزش میکنند کاهش ریسکی به میزان 21٪ برای اختلال نعوظ داشتند، در مقایسه با مردانی که مصرف فلاونوئید کم و فعالیت بدنی اندک داشتند.
پس از لحاظ کردن عوامل مخدوش کنندة بالقوه، شامل فعالیت بدنی، وزن بدن، مصرف کافئین و وضعیت سیگاری بودن، یافتهها همچنان برقرارند.
در مجموع ارتباط میان رژیم غذایی غنی از فلاونوئید و کاهش ریسک اختلال نعوظ برای مردان جوانتر قویتر بود.
در حالی که یافتههای مطالعه عنوان میکنند رژیم غذایی سرشار از فلاونوئید میتواند برای سلامت جنسی مردان میانسال مفید باشد، نویسندة ارشد مطالعه دکتر اریک ریم، پروفسور اپیدمیولوژی و تغذیه در هاروارد، میگوید چنین رژیمی میتواند همچنین برای قلب مفید باشد.
"اختلال نعوظ اغلب یک فشارسنج زودهنگام برای عملکرد عروقی ضعیف است و یک موقعیت بحرانی را برای مداخله و پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی، حملة قلبی و حتی مرگ، مطرح میکند.
مردان دچار اختلال نعوظ احتمال دارد برای انتخاب سبک زندگی سالمتر مانند ورزش بیشتر و خوردن غذاهای سالمتر برانگیخته شوند – که برای سلامت قلبی عروقی درازمدت آنها نیز بسیار مفید است."
نظرات (0)