• هانر وایتمن
• ترجمة نادر اکبری
گلودرد، گرفتگی بینی یا آبریزش بینی، سرفه، سردرد – علایم سرماخوردگی معمولی زمانی در زندگی همة ما را درگیر کرده است. در هر حال بر مبنای تحقیق جدید، شدت این علایم ممکن است به احساس تنهایی در فرد بستگی داشته باشد.
مطالعة انجام شده به رهبری دانشگاه رایس در هیوستن، چنین دریافته است، مردمی که خبر از تنهایی خود میدهند نسبت به افرادی که دچار احساس تنهایی نیستند علایم سرماخوردگی را به شکل شدیدتری تجربه میکنند.
نویسندة همکار مطالعه، انجی دیروی / Angie LeRoy، دانشآموختة رشتة روانشناسی دانشگاه رایس و همکارانش اخیراً یافتههای خود را در نشریة روانشناسی سلامت / Health Psychology گزارش دادهاند.
بر مبنای نظرسنجی انجام شده در سال 2016، در حدود 72 درصد از جمعیت ایالات متحد آمریکا خبر از احساس تنهایی میدهند. از این تعدد، در حدود 31 درصد دستکم یک بار در طول هفته دچار احساس تنهایی میشوند.
احساس جداافتادگی از اجتماع میتواند نتایج خاص خود را بر سلامت روانی، افزایش خطر اضطراب و افسردگی داشته باشد، اما اثرات تنهایی به این موارد محدود نمیشود.
تنهایی همچنین میتواند اثرات جدی برای سلامت روانی انسان در پی داشته باشد. برای مثال گزارشی در سال 2016 تنهایی را با افزایش ریسک بیماری قلبی و سکتة مغزی مرتبط کرده است.
لیروی مینویسد: "تحقیقات نشان میدهند که تنهایی مردم را در خطر مرگ زودرس و دیگر بیماریهای جسمانی قرار میدهد. اما در مورد ناخوشی حاد اما گذرای سرماخوردگی که همة ما در برابر آن آسیبپذیر هستیم، کاری در این زمینه انجام نشده است."
برای مطالعة خود، لیروی و همکارانش در این مورد تحقیق کردند که چگونه احساس تنهایی میتواند بر ریسک ابتلاء به سرماخوردگی و همچنین شدت علایم آن تأثیرگذار باشد.
کیفیت و نه کمیت شبکههای اجتماعی بر شدت علایم سرماخوردگی مؤثرند
برای رسیدن به یافتههایشان، محققان 159 فرد در سنین 18 تا 55 سال را که 60 درصد آنها مرد بودند وارد مطالعه کردند.
به نمونهها پیش از قرنطینه کردن آنها در اتاق یک هتل به مدت 5 روز یک قطرة بینی القاء کنندة سرماخوردگی داده شد.
تنهایی هر نمونه در زمان آغاز مطالعه با استفاده از "مقیاس تنهایی کوتاه" و "شاخص شبکههای اجتماعی" ارزیابی شد. در طول دورة 5 روزه، از نمونهها خواسته میشد تا در مورد شدت علایم تنهایی خود گزارش دهند.
در حدود 75 درصد نمونهها بعد از دریافت قطرة مزبور دچار سرماخوردگی شدند.
تیم تحقیق دریافت که ریسک توسعة سرماخوردگی در میان نمونههای دچار تنهایی و غیر تنها هیچ تفاوتی نداشت.
در هر حال، نمونههایی که در زمان آغاز مطالعه از تنهایی بیشتری خبر میدادند نسبت به نمونههایی که دچار احساس تنهایی نبودند خبر از علایم شدیدتری از سرماخوردگی میدادند. چنین به نظر میرسد که میزان شبکههای اجتماعی مورد استفادة نمونهها هیچ تأثیری بر شدت علایم نداشت.
لیروی میگوید: "ما به بررسی کیفیت روابط افراد پرداختیم نه کمیت آن. شما میتوانید درون اتاق شلوغی باشید و احساس تنهایی کنید. این دریافت وقتی اهمیت پیدا میکند که پای علایم سرماخوردگی به میان میآید."
انجی لیروی میگوید: "ما فکر میکنیم این موضوع مهم است، مخصوصاً وقتی بار اقتصادی مرتبط به سرماخوردگی مطرح میشود. سالانه میلیونها نفر بر اثر سرماخوردگی از رفتن بر سر کار محروم میشوند. و آنچه باید با نوع احساس آنها انجام داد، لزوماً مرتبط به این نیست که این افراد چقدر دماغشان را میگیرند."
یافتهها ممکن است محدود به سرماخوردگی نباشد
تیم تحقیق به مطالعات پیشین استناد میکند که احساس طردشدگی یا دیگر عوامل روانی را به وخامت سلامت روان و جسم مرتبط کردهاند، که این میتواند توضیح دهندة یافتههای مطالعة حاضر باشد. در هر حال، تیم تحقیق میگوید که چنین تأثیراتی احتمالاً محدود به سرماخوردگی نیست.
نویسندة رهبر مطالعه، کریس فاگوندس / Chris Fagundes، روانشناس شاغل در دانشگاه رایس میگوید: "آمادگی قبلی، چه جسمانی چه روانی، میتواند با یک عامل استرسزای بعدی تشدید شود. در این مورد، عامل استرسزای بعدی مریض شدن است، اما این میتواند از دست دادن عشق فرد، یا ابتلاء به سرطان پستان باشد، که سوژههایی هستند که ما دربارة آنها نیز تحقیق خواهیم کرد."
فاگوندس اضافه میکند، پزشکان باید در هنگام ارزیابی افراد برای بیماری آنها سلامت روانی افراد را نیز مورد ملاحظه قرار دهند. "این موضوع قطعاً در فهم این پدیده وقتی فرد دچار بیماری میشود به پزشک کمک میکند."
Source:
Medicalnewstoday.com
Feeling lonely may worsen cold symptoms
Written by Honor Whiteman
Published: Thursday 30 March 2017
نظرات (0)