دسته بندی ها
Search - Contacts
مقالات و اخبار
Search - News Feeds
واژه نامه
تگ ها

آنچه باید در مورد آسم با آغاز در بزرگسالی بدانیم

آسم با آغاز در بزرگسالی، آسم، انجمن آمریکایی ریه، آلرژن، بیماری انسدادی مزمن ریه، برونکودیلاتور، البوترول، کورتیکوستروئید، گلوکوم، استئوپوروزیس

بر مبنای اعلام "انجمن آمریکایی ریه" (ALA) از هر 12 فرد بزرگسال 1 نفر دچار آسم است

مقالات آسم / سیستم تنفسی

• علل آسم با آغاز در بزرگسالی
• علایم آسم با آغاز در بزرگسالی
• آسم کودکان
• تشخیص آسم با آغاز در بزرگسالی
• درمانی آسم با آغاز در بزرگسالی
• مدیریت آسم با آغاز در بزرگسالی
• ریسک فاکتورهای آسم با آغاز در بزرگسالی
• دورنما


آسم با آغاز در بزرگسالی آسمی است که در بزرگسالان ایجاد می‌شود. در اغلب موارد، مردم در دوران کودکی دچار آسم می‌شوند اگرچه احتمال ایجاد آسم در هر سنی وجود دارد. بر مبنای اعلام "انجمن آمریکایی ریه" (ALA) از هر 12 فرد بزرگسال 1 نفر دچار آسم است.
آسم یک بیماری مزمن ریه است که به مشکلات تنفسی منجر می‌شود. آسم باعث باریک شدن و التهاب راه‌های هوایی شده و میزان تولید مخاط را افزایش می‌دهد.

علل آسم با آغاز در بزرگسالی
پزشکان در مورد ایجاد آسم در برخی از بزرگسالان مطمئن نیستند اما بعضی عوامل مثل قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی یا تحریک کننده در محیط کار می‌تواند سبب آغاز آسم در بزرگسالان شود.
بر مبنای اعلام ALA، از هر 6 مورد آسم با آغاز در دوره بزرگسالی یک مورد بر اثر مسائل مرتبط به محل کار رخ می‌دهد. مواد مسبب ایجاد علایم آسم آسماژن نامیده می‌شوند.
بزرگسالان در سنین 45 تا 64 سال در بالاترین ریسک برای ابتلاء به آسم مرتبط به محل کار قرار دارند.
یک علت ممکن دیگر آلرژی است. آلرژی محرک ایجاد دستکم 30 درصد موارد آسم در بزرگسالان است.
مواد آلرژی‌زای (آلرژن) مختلفی می‌توانند محرک علایم آسم در بزرگسالان باشند. آلرژن‌های شایع در این مورد شامل موارد زیرند:
• دود سیگارت (سیگار)
• برخی مواد شیمیایی
• گرد و غبار
• گرده گیاهان
کپک

علایم آسم با آغاز در بزرگسالی
مشابه آسمی که در دوران کودکی شکل می‌گیرد، علایم آسم با آغاز در بزرگسالی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
خس خس سینه
سرفه به همراه مخاط یا بدون آن
تنگی نفس
• سفتی یا فشار قفسه سینه
سرماخوردگی‌هایی که به نظر ادامه‌دار می‌آیند

آسم بزرگسالان و آسم کودکان
آسم بزرگسالان و آسم کودکان دارای مشابهت‎هایی مثل علایم و درمان استاندارد هستند، اما برخی تفاوت‌ها نیز مطرح است.
شدت علایم ممکن است هم در کودکان و هم در بزرگسالان متفاوت باشد.
آسم شکل گرفته در دوران کودکی اغلب شامل علایمی است که به صورت متناوب ظاهر می‌شوند. در آسم شکل گرفته در دوران بزرگسالی احتمال تداوم علایم و عدم کنترل مناسب آنها بیشتر است.
بزرگسالان مبتلاء شده به آسم ممکن است نزول عملکرد ریه سریع‌تری را نسبت به کودکان تجربه کنند. بزرگسالان به ویژه در میانسالی ممکن است دچار گرفتگی دیواره قفسه سینه شوند که این می‌تواند درمان آسم را با دشواری بیشتری مواجه کند.
همچنین بزرگسالان در مقایسه با کودکان در خطر بیشتری برای مرگ بر اثر آسم قرار دارند. بر مبنای اعلام "آکادمی آمریکایی آلرژی، آسم و ایمنولوژی" در سال 2015 تعداد 3615 نفر جان خود را بر اثر آسم از دست داند. تقریباً تمامی این افراد در سنین بالای 18 سال بودند.
دلایل بالاتر بودن میزان مرگ و میر بر اثر آسم در بزرگسالان روشن نیست. این ممکن است به این دلیل باشد که علایم در مقایسه با کودکان گرایشی به عدم امکان کنترل مناسب از خود نشان می‌دهد یا ممکن است ناشی از تأخیر در تشخیص باشد.

تشخیص آسم با آغاز در بزرگسالی
برای طراحی یک پلن درمانی مناسب این موضوع حیاتی است که تشخیص صحیح در مورد آسم با آغاز در بزرگسالان صورت گیرد.
در بسیاری موارد برای تشخیص آسم با آغاز آن در بزرگسالی در مقایسه با آسم کودکان به زمان بیشتری نیاز است. این موضوع بخشاً به علت همپوشانی این بیماری با دیگر اختلالاتی است که در بزرگسالی بروز می‌کنند اما موارد ایجاد آنها در کودکان نادر است. برای مثال، آسمی که در بزرگسالی ایجاد می‌شود برخی از اوقات با بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) اشتباه گرفته می‌شود.
پزشکان می‌توانند آسم با آغاز در بزرگسالی را با یک آزمون فیزیکی، گرفتن شرح حال پزشکی، و تست‌های عملکرد ریه تشخیص دهند. تست عملکرد ریه شامل یک سری تست تنفسی است که میزان هوای دم و بازدم فرد را اندازه‌گیری می‌کنند.

درمان آسم با آغاز در بزرگسالی
مردم می‌توانند آسم با آغاز در بزرگسالی را با ترکیبی از دارودرمانی و تغییرات سبک زندگی درمان کنند. هر فرد دچار آسم برای درمان به پلن شخصی شده نیاز دارد.
بزرگسالان بیش از کودکان احتمال دارد که در کنار آسم دچار بیماری‌های دیگری باشند، که این موضوعی است که در هنگام تدوین برنامه درمان آسم باید مورد ملاحظه قرار گیرد.
پلن درمانی جامع در این مورد اغلب عبارت است از:

برونکودیلاتورها
درمان اغلب انواع آسم مستلزم استفاده از برونکودیلاتورها است. انواع مختلفی از این داروها در دسترس است، که شامل اشکال طولانی اثر و سریع‌الاثر می‌شود. هر دو نوع نقشی را در مدیریت آسم ایفاء می‌کنند.
برونکودیلاتورهای سریع‌الاثر مثل البوترول از طریق شل کردن عضلات و راه‌های هوایی عمل می‌کنند. وقتی عضلات شل می‌شود، راه هوایی باز می‌گردد که این باعث سهولت تنفس می‌شود. مردم برونکودیلاتورهای دارای تأثیر سریع را از طریق یک دستگاه استنشاقی یا نبولایزر دریافت می‌کنند. این داروها علایم ناگهانی مثل خس خس سینه و تنگی نفس را کاهش می‌دهند.
مردم در عین حال می‌توانند برای کنترل علایم آسم از برونکودیلاتورهای طولانی اثر استفاده کنند. این داروها نیز راه‌های هوایی را شل می‌کنند، اما زمان تأثیر آنها طولانی‌تر از نوع اول است. به جای درمان علایم ناگهانی نوع اخیر از این علایم پیشگیری می‌کند.

کورتیکوستروئیدها
در برخی موارد مردم می‌توانند از دستگاه‌های استنشاقی حاوی کوتریکوستروئیدها برای درمان آسم با آغاز در بزرگسالی استفاده کنند. استروئیدها میزان التهاب راه هوایی را کاهش می‌دهند.
دستگاه‎های استنشاقی حاوی کورتیکوستروئیدها علایم ناگهانی را درمان نمی‌کنند. در عوض آنها زمان بروز علایم را کاهش می‌دهند.
در برخی موارد درمان شامل استفاده از استروئیدهای خوراکی است. به هر حال، استروئیدهای خوراکی ممکن است سطح قند خون را افزایش دهند و باعث تشدید اختلالات دیگر شامل گلوکوم و استئوپوروزیس شوند که امکان بروز آنها در بزرگسالی وجود دارد.

ترک مصرف دخانیات
یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر شدت بیماری مورد بحث مصرف سیگار است.
یک مطالعه مربوط به سال 2014 به بررسی عوامل تأثیرگذار بر شدن آسم در 218 فرد بزرگسال با ابتلاء اخیر به آسم بزرگسالان پرداخت.
پس از گذشت 2 سال، محققان با استفاده از "ابتکار جهانی برای نمره‌دهی آسم" به ارزیابی تغییرات شدت آسم پرداختند. آنان متوجه تغییرات زیر شدند:
• شدت آسم در 13 درصد نمونه‌ها افزایش پیدا کرد
• شدت علایم در 41.4 درصد نمونه‌ها کاهش پیدا کرد
• دود کردن سیگار وخامت علایم را پیش‌بینی می‌کرد

مدیریت روز به روز
پیشگیری روزانه آسم شامل مصرف داروها بر مبنای تجویز انجام شده است. در عین حال پایش علایم بیماری به صورت هر روزه و شناسایی نشانه‌های عود حیاتی است.
درمان علایم در اسرع وقت به کنترل موارد تشدید آسم کمک کرده باعث پیشگیری از ایجاد موقعیت‌های تهدید کننده زندگی می‌شود.
کاهش میزان تماس با مواد تحریک کننده ریه و آلرژن‌ها نیز بخشی از پلن روزانه پیشگیری از آسم است.
مردم ممکن است از تهیه یک دفترچه یادداشت برای شدت علایم و قرار گرفتن در معرض مواد محرک برای تعیین ارتباط موجود میان آنها سود ببرند. کاهش میزان تماس با مواد آلرژی‌زای شناخته شده در حد امکان به کاهش علایم کمک خواهد کرد.

ریسک فاکتورهای آسم با آغاز در بزرگسالی
برخی عوامل می‌توانند مردم را در معرض شانس بیشتری برای ایجاد آسم بزرگسالان قرار دهد:
• ابتلاء به آسم در دوران کودکی و ناپدید شدن بیماری در اوایل بزرگسالی
• دچار شدن به آلرژی در دوره بزرگسالی
• نوسانات هورمونی، مثل مواردی که در بارداری و یائسگی دیده می‌شود
چاقی، که می‌تواند شدت علایم آسم و خطر بستری شدن را افزایش دهد

دورنما
دورنما برای آسم با آغاز در بزرگسالی متفاوت است. آسم با آغاز در بزرگسالی می‌تواند در مقایسه با کودکان افراد بزرگسال را دچار علایم مداوم بیشتری کند که این به معنی بدتر بودن پیش‌آگهی بیماری است.
پیگیری برنامه درمان آسم می‌تواند میزان عود را کاهش دهد و به مردم در مدیریت اختلال کمک کند. یک پلن درمان آسم اغلب شامل دارو و تغییرات سبک زندگی است.
وقتی مردم در دوران بزرگسالی دچار آسم می‌شوند باید از نزدیک با تیم درمانی خود همکاری کنند تا دانش بیشتری در مورد اختلال مبتلابه خود و راهکارهای مدیریت آن به دست بیاورند./


• مری‌آن دی‌پیترو، دکتر الین کی. لو
• ترجمه نادر اکبری سراوانی


Source:
Medical News Today
What to know about adult-onset asthma
Last reviewed Tue 28 May 2019
By MaryAnn de Pietro
Reviewed by Elaine K. Luo, MD

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری درباره این مطلب ارائه نشده است.

نظر خود را اضافه کنید.

نظر شما پس از بازبینی منتشر می‌شود.
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید.