دسته بندی ها
Search - Contacts
مقالات و اخبار
Search - News Feeds
واژه نامه
تگ ها

برای سلامت خود باید چقدر چربی، کربوهیدرات، میوه، سبزیجات بخوریم؟

دکتر مهشید دهقان، میوه، سبزی، کربوهیدرات، چربی، مصرف معتدل چربی، ریسک مرگ و میر، اپیدمیولوژی، چربی اشباع، چربی غیر اشباع

مطالعۀ اول که نویسندۀ اصلی آن دکتر مهشید دهقان، از دانشگاه مک‎مستر است، نشان می‌دهد که رژیم‎های غذایی شامل مصرف معتدل چربی و اجتناب از مصرف زیاد کربوهیدرات‎ها با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط است.

مقالات تغذیه / رژیم غذایی

• ماریا کوهوت
• ترجمه نادر اکبری

دو مقالۀ مکمل هم که بر اساس یک مطالعۀ طولی بزرگ نوشته شده‎اند، نشان می‎دهند که چربی‎ها - چه اشباع شده و چه غیر اشباع - ممکن است به آن اندازه که پیشتر تصور می‎رفت مُضر نباشند. کربوهیدرات‎ها ممکن است تأثیرات مضر بیشتری داشته باشند، اما همچنان باید به شکل معتدل در برنامۀ غذایی لحاظ شوند، و نیز مصرف مداوم میوه‎ها و سبزیجات ضرورت است.
یک مطالعۀ طولی موسوم به "اپیدمیولوژی آینده‎نگر شهری روستایی" (PURE) در انستیتو تحقیقات بهداشت جمعیت دانشگاه مک‎مستر کانادا، راهی طولانی را برای دستیابی به درک بهتر از آنچه رژیم‌های غذایی را مفید و متوازن می‎سازد پیموده است.
مطالعۀ مزبور داده‌های مربوط به 135.335 نفر از مردم در سنین 35 تا 70 سال را از 18 کشور مختلف در 5 قاره شامل نواحی مختلفی در خاور میانه، آفریقای جنوبی، آفریقا، چین، آمریکای شمالی، اروپا، و جنوب آسیا گردآوری کرده است.
از نمونه‎ها خواسته شده بود تا در کنار سایر موارد اطلاعات مشروحی در مورد وضعیت اقتصادی اجتماعی، سبک زندگی، تاریخچۀ پزشکی، وزن، و فشار خون خود ارائه دهند. این نمونه‎ها به طور متوسط به مدت 7.4 سال مورد پیگیری قرار گرفتند، و اطلاعات مرتبط به بیماری‎های قلبی عروقی و ریسک مرگ در مورد آنها به صورت دوره‎ای گردآوری شد.
داده‎های به دست آمده از مطالعۀ بزرگ PURE اخیراً در دو مطالعۀ مکمل مورد استفاده قرار گرفت که یکی از آنها به اثرات درشت‎ذرات غذایی مخصوصاً چربی‎ها و کربوهیدرات‎ها برسلامت و طول عمر مردم می‎پردازد و دیگری اهمیت مصرف میوه و سبزی را در سطح جهانی مورد بررسی قرار می‎دهد.
مطالعۀ اول که نویسندۀ اصلی آن خانم دکتر مهشید دهقان / Mahshid Dehghan، از دانشگاه مک‎مستر است، نشان می‌دهد که رژیم‎های غذایی شامل مصرف معتدل چربی و اجتناب از مصرف زیاد کربوهیدرات‎ها با کاهش خطر مرگ و میر مرتبط است. یک مقاله مختص تشریح جزئیات این مطالعه در نشریۀ لنست / The Lancet منتشر شده است.

مصرف معتدل چربی مفید است
برای انجام این مطالعه، داده‎های مربوط به انتخاب‎های غذایی روزمره و عادات غذایی در کنار دیگر ارتباطات مرتبط تجزیه و تحلیل شد، که به پژوهشگران امکان می‎داد تا مقدار انرژی تولید شده توسط مصرف چربی، کربوهیدرات و پروتئین را در مورد هر یک از نمونه‎ها محاسبه کنند.
یک یافتۀ شگفت‎آور مطالعه، که به نظر می‎رسد در تقابل با باورهای موجود در مورد رژیم غذایی سالم قرار دارد، این است که مصرف کلی چربی بیشتر - ایجاد کنندۀ 35.5 درصد انرژی - با 23 درصد ریسک کمتر مرگ و میر نسبت به مصرف کمتر چربی مرتبط است.
همزمان محققان پی بردند که مصرف بالای کربوهیدرات - فراهم کنندۀ 75 درصد انرژی - با 28 درصد ریسک بالاتر مرگ و میر پیوستگی دارد.
مصرف کل چربی به شکل قابل ملاحظه‎ای با ریسک مرگ و میر مرتبط با بیماری‎های قلبی عروقی مرتبط نبود، و مصرف کربوهیدرات به هیچ وجه با بیماری قلبی عروقی همراه نبود.
محققان می‎گویند، این یافته‌ها همچنین پیامدهایی برای کشورهای خاص و فرهنگ‏های خاص در بر دارند، و می‎توانند با سطح درآمد هر کشور مرتبط باشند.
دکتر مهشید دهقان می‌گوید: "کاهش مصرف چربی به صورت خودکار به افزایش مصرف کربوهیدرات منجر می‎شود و یافته‌های ما می‎تواند توضیح دهد که چرا برخی جمعیت‎ها مثل مردم جنوب آفریقا، که چربی زیادی نمی‏خورند اما مقدار زیادی کربوهیدرات مصرف می‎کنند، دارای نرخ مرگ و میر بالاتری هستند."

روزانه سه تا چهار وعده
مقالۀ دوم نیز در لنست منتشر شده، و نویسندۀ اصلی آن خانم ویکتوریا میلر / Victoria Miller، دانشجوی دورۀ دکتری در دانشگاه مک‎مستر است، و یافته‌های مقالۀ نخست را با بررسی اهمیت میوه‎ها، سبزیجات و حبوبات در رژیم غذایی تکمیل می‎کند.
بر مبنای داده‎های مرتبط PURE، میلر و همکارانش محاسبه کردند که نمونه‎ها به صورت روزانه و منظم چه مقدار میوه، سبزیجات و حبوبات مصرف می‎کردند.
محققان "هر وعده" را به عنوان 125 گرم میوه و سبزیجات، یا 150 گرم حبوبات پخته، در تطابق با توصیه‎های "دپارتمان کشاورزی ایالات متحد آمریکا" تعریف کردند.
سیب زمینی‎ها، دیگر گیاهان گوشتی، حبوبات، و آب میوه و سبزی به عنوان سبزیجات در نظر گرفته نشدند. مطالعه واژۀ "حبوبات" را برای ارجاع به لوبیاها، عدس، لوبیا سیاه، نخود فرنگی، و انواع نخود به کار برده است.
محققان پی برده‎اند که سه تا چهار وعده مصرف میوه و سبزیجات در روز با بیشترین بازده برای سلامت همراه است.
ویکتوریا میلر می‎گوید: "مطالعۀ ما پی برد که کمترین میزان خطر مرگ مربوط به کسانی است که روزانه سه تا چهار وعده معادل 375 تا 500 گرم میوه، سبزیجات و حبوبات مصرف می‎کنند، و مصرف بیش از این مقدار با فواید اندکی همراه است. به علاوه، مصرف میوه نسبت به سبزیجات به شکل قوی‎تری با فایده همراه است."

ملاحظات خاص کشورها
خانم میلر و تیمش می‎نویسند که در سطح جهانی، مصرف میوه و سبزیجات و حبوبات در حد سه تا چهار وهله در روز مطرح است، علی‎رغم این واقعیت که بسیاری از دستورالعمل‎هلی کشوری رژیم غذایی رژیم "پنج وعده در روز" را توصیه می‎کنند.
به هر جهت محققان عنوان می‎کنند که خوردن پنج وعده میوه و سبزی در روز ممکن است در کشورهای کم‎درآمد و دارای درآمد متوسط که در آنها این غذاها برای مردم عادی گران محسوب می‌شوند، قابل انجام نباشد. این مورد مناطقی مثل جنوب آفریقا، چین، جنوب شرقی آسیا و آفریقا را شامل می‎شود.
نویسندگان تأکید دارند این واقعیت که مطالعه با استفاده از نمونه‎هایی در پنج قاره انجام شده است، اعتبار زیادی به آن می‌بخشد و نشان می‎دهد که غذاهای دارای پایۀ گیاهی سالم‎تر هستند.
خانم میلر می‎گوید: "مطالعۀ PURE شامل مناطق جغرافیایی است که پیشتر مورد مطالعه قرار نگرفته‎اند و تنوع جمعیتی قدرت قابل ملاحظه‌ای به این موضوع می‎دهد که این غذاها ریسک بیماری را کاهش می‎دهند."
دیگر یافتۀ مهم میلر و تیمش این است که سبزیجات به صورت خام مفیدتر از سبزیجات پخته شده هستند، تمایزی که معمولاً در دستورالعمل‎های رژیم غذایی در سطح جهان لحاظ نمی‎شود. محققان می‎گویند این "خام" در مقابل "پخته" نیز به مناقشه‎ای در مورد عادات خاص غذایی در کشورها مرتبط می‎شود.
میلر توضیح می‎دهد: "مصرف سبزی خام در مقایسه با سبزیجات پخته قویاً با کاهش ریسک مرگ و میر مرتبط است، اما در جنوب آسیا، آفریقا و جنوب شرقی آسیا سبزیجات به ندرت به شکل خام مصرف می‎شوند. دستورالعمل‎های غذایی تمایزی بین فواید سبزیجات خام با پخته قائل نمی‎شوند - نتایج ما خاطرنشان می‎کند که توصیه‎ها باید بر مزیت سبزیجات خام در برابر سبزیجات پخته تأکید کنند."
یافته‏‌های این دو مطالعۀ مرتبط برخی ملاحظات مهم را در مورد اثرات رژیم‎های غذایی مختلف بر فرجام سلامت ما به ویژه وقتی طرحی کلی از چهارچوب جهانی عادات غذایی ترسیم می‎کنند، در اختیار ما قرار می‎دهند.
نتایج این دو مطالعه در عین حال در مورخ 29 آگوست 2017 در کنگرۀ کاردیولوژی اورپا که در بارسلون برگزار می‌شود از سوی محققان ارائه شده است.

Source:
Fat, carbs, fruit, veg: How much should we eat for health?
By Maria Cohut
Published: Wed 30 Aug 2017 

نظرات (0)

تاکنون هیچ نظری درباره این مطلب ارائه نشده است.

نظر خود را اضافه کنید.

نظر شما پس از بازبینی منتشر می‌شود.
پیوست ها (0 / 3)
Share Your Location
عبارت تصویر زیر را بازنویسی کنید.