• گروه سردبیری اخبار پزشکی امروز
• ترجمۀ فرهنگ راد
جدار صیقلی غشاها (لایۀ باریک سلولها) که مفاصل ما را احاطه کردهاند سینوویوم نامیده میشوند. یک مفصل منعطف دارای یک غشاء سینوویال است. سینوویوم مادهای شفاف به نام مایع سینوویال ایجاد میکند که باعث لیز شدن و تغذیۀ غضرف و استخوانهای داخل کپسول مفصل میشود.
وقتی سیستم ایمنی به سینوویوم حمله میکند، احتمال بروز ارتریت روماتوئید ایجاد میشود. آنتیبادیها به سینوویوم هجوم میآورند، و آن را مجروح و ملتهب به جا میگذارند - سینوویوم زمختتر میشود و در نهایت ممکن است به غضروف و استخوان داخل مفصل هجوم برده و آنها را تخریب کند. مفصلها توسط تاندونها (بافتی که استخوان را به عضله متصل میکند) و رباطها (بافتی که استخوان را به غضروف متصل میسازد) به هم وصل میشوند. این تاندونها و رباطها ضعیف و دچار کشیدگی میشوند، و مفصل در نهایت شکل و ساختار خود را از دست میدهد. احتمال تخریب کامل مفصل در این فرآیند وجود دارد.
هیچکس واقعاً نمیداند که این فرآیند چگونه آغاز میشود. کارشناسان میگویند برخی از مردم به شکل ژنتیکی در مقابل عوامل محیطی (مثل برخی باکتریها و ویروسها) که ممکن است محرک ارتریت روماتوئید باشند آسیب پذیر هستند. به هر جهت این نظریهای اثبات نشده محسوب میشود.
ارتریت روماتوئید یک اختلال خودایمنی است
اختلال خودایمنی نوعی بیماری است که هنگامی توسعه پیدا میکند که سیستم ایمنی به بافتهای بدن حمله میکند. سیستم ایمنی سیستم بغرنج و پیچیدهای است که در بدن ما وجود دارد و برای یافتن و نابود کردن مهاجمان ناخواسته مثل عاملهای عفونتزا طراحی شده است. فرد دچار بیماری خودایمنی دارای آنتیبادیهای غیر نرمالی در خون خود است که به بافتهای خود بدن حمله میکنند.
در مورد خاص ارتریت روماتوئید، سیستم ایمنی آنتیبادیهایی را به جدار مفاصل (سینوویوم) میفرستد. این آنتیبادیها به جای ویروسها و میکربهای مضر به بافت پیرامون مفصل حمله میکنند.
برای مطالعه صفحۀ بعدی مقاله روی همین سطر کلیک کنید
برای بازگشت به صفحۀ قبلی مقاله روی همین سطر کلیک کنید
Source:
Causes of Rheumatoid Arthritis
By The MNT Editorial Team
Last updated Tue 5 January 2016
نظرات (0)