• گروه سردبیری اخبار پرشکی امروز
• ترجمۀ فرهنگ راد
ریسک فاکتور عاملی است که احتمال توسعه یا ابتلا به یک اختلال یا بیماری را افزایش میدهد. برای مثال، چاقی به شکل قابل ملاحظهای باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 میشود. بنابراین چاقی یک ریسک فاکتور دیابت نوع 2 است.
ریسک فاکتورهای فهرست زیر میتوانند باعث افزایش خطر ابتلا به ارتریت روماتوئید شوند:
جنس
بر مبنای اعلام مایو کلینیک این بیماری در میان زنان 2 تا 3 بار بیش از مردان شایع است. کارشناسان معتقدند که این وضعیت ناشی از اثرات استروژن - یکی از هورمونهای زنانه است - که میتواند به عنوان یک عامل در توسعۀ ارتریت روماتوئید عمل کند. به هر جهت، این موضوع هنوز در حد یک نظریه مطرح است.
سن
اگرچه ارتریت روماتوئید در هر سنی امکان بروز دارد، احتمال ابتلا به آن در سنین 40 تا 60 سالگی بیشتر است.
ژنتیک
افرادی که در میان خویشاوندان نزدیک خود (اعضاء خانواده) فردی مبتلا به ارتریت روماتوئید دارند بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به آن هستند. کارشناسان میگویند که این بیماری وراثتی نیست بلکه وراثت یک استعداد پیشینی برای ابتلا به آن ایجاد میکند.
سیگار
آنهایی که مرتباً سیگار میکشند به شکل قابل ملاحظهای در ریسک بالاتری برای ابتلا به ارتریت روماتوئید قرار دارند. سیگار کشیدن چشمانداز این بیماری را برای بیمار بدتر میکند.
تستوسترون
بر مبنای گزارش محققان سوئدی از دانشگاه لوند، که در نشریۀ "سالنامه بیماریهای روماتیسمی" منتشر شد، کمبود تستوسترون در مردان میتواند یک پیشبینی کنندۀ ابتلا به ارتریت روماتوئید در ادامۀ زندگی باشد.
برای مطالعۀ صفحۀ بعدی مقاله روی همین سطر کلیک کنید
برای مطالعۀ صفحۀ قبل مقاله روی همین سطر کلیک کنید
Source:
Risk factors of Rheumatoid Arthritis
By The MNT Editorial Team
Last updated Tue 5 January 2016
نظرات (0)