در این مقاله:
◄ علل دوربینی
◄ علایم دوربینی
◄ تشخیص دوربینی
◄ درمان دوربینی
◄ آیا دوربینی در گذر زمان بهبود مییابد؟
◄ پیامدهای دوربینی
هیپروپیا یا دوربینی زمانی مطرح است که شخص چیزهایی را که در مسافت دوری از او قرار دارند بهتر از چیزهای نزدیک به خود میبیند. چشمهای شخص بر اشیاء قرار گرفته در فاصله دور بهتر از موارد نزدیک متمرکز میشود.
کودکان دچار موارد خفیف تا متوسط دوربینی میتوانند هم چیزهای نزدیک و هم دور را بدون عینک ببینند زیرا عضلات و عدسیهای چشم آنان میتوانند به خوبی تغییر وضعیت دهند و بر مشکل دوربینی غلبه کنند.
علل دوربینی
چشمهای ما بر پرتوهای نور متمرکز شده و تصاویری را از چیزهایی که ما بدانها چشم میدوزیم به مغز میفرستند. وقتی کسی دوربین باشد پرتوهای نور آنگونه که باید متمرکز نمیشوند.
قرنیه، لایه شفاف قسمت خارجی چشم، و عدسیهای چشم مستقیماً تصاویر را بر سطح شبکیه، که در قسمت عقب چشم قرار دارد متمرکز میکنند. اگر چشم کسی بیش از حد کوتاه بوده یا قدرت تمرکز بسیار کم باشد، تصویر مورد اشاره به مکانی اشتباهی در پشت شبکیه انتقال مییابد. علت تار به نظر رسیدن چیزها همین است.
علایم دوربینی
شخص ممکن است با موارد زیر مواجه شود:
◄ مشکل تمرکز بر اشیاء نزدیک
◄ سردرد
◄ تاری دید
◄ فشار چشم
◄ خستگی مفرط یا سردرد پس از انجام تکالیف مستلزم تمرکز بر فاصله نزدیک مثل خواندن یا مطالعه
اگر کسی در صورت داشتن عینک یا لنز دچار چنین وضعیتی شود نیاز به بررسی مجدد چشمهای خود دارد.
تشخیص دوربینی
تمام کاری که برای تشخیص دوربینی نیاز است بر مبنای یک آزمون چشم است. پزشک از شخص خواهد خواست تا نموداری را که در مطب هست بخواند. اگر این تست نمایانگر دوربینی باشد، پزشک از یک دستگاه به نام رتینوسکپ برای بررسی مقدار نور بازتاب یافته از شبکیه چشم استفاده میکند. پزشک از یک فوروپتر - نوعی دستگاه تست - برای کمک به تصمیمگیری برای بهترین تجویز در مورد عینک یا لنز استفاده میکند.
معاینه چشم در بزرگسالان
"آکادمی آمریکایی افتالمولوژی" میگوید بزرگسالان فاقد مشکلات بینایی باید در سن چهل سالگی معاینه چشم انجام دهند. در فاصله چهل تا پنجاه و چهار سالگی هر دو یا چهار سال یک بار معاینه چشم در مورد آنان صورت گیرد. این معاینه در فاصله پنجاه و پنج سالگی تا شصت و چهار سالگی باید به فاصله هر یک تا سه سال انجام شود. اگر شخص در سنین بالای 65 باشد باید هر یک تا دو سال یک بار برای معاینه چشم به چشمپزشک مراجعه کند.
اگر کسی دچار دیابت، فشار خون بالا، یا دارای تاریخچه خانوادگی بیماری چشم باشد نباید برای انجام معاینه چشم تا چهل سالگی صبر کند. پزشک ممکن است در فواصل زمانی کوتاهتری نسبت به بررسی وضعیت چشم این گونه افراد اقدام نماید.
معاینه چشم در کودکان
کارشناسان توصیه میکنند که چشم نوزادان در فاصله 6 ماهگی تا یک سالگی مورد بررسی قرار گیرد. کودکان باید در فاصله 3 تا 3.5 سالگی، پیش از رفتن به مدرسه، و بعد از آن به فاصله هر 1 تا 2 سال یک بار مورد معاینه چشم قرار گیرند.
درمان دوربینی
برای ایجاد شفافیت دید، شخص نیاز به موارد زیر خواهد داشت:
◄ عینک
◄ لنزهای تماسی
◄ جراحی تصحیح وضعیت بینایی مثل لیزیک / LASIK
در صورت ابتلاء به دوربینی، نسخه بیمار دارای یک رقم مثبت، مثل +3 بود. هر قدر این رقم بالاتر باشد لنزهای مورد تجویز قویتر خواهند بود.
افراد میتوانند در مورد گزینههای پیش روی خود، میزان کارآیی آنها و آنچه الزام آنهاست با پزشک خود مشورت کنند.
آیا دوربینی در گذر زمان بهبود مییابد؟
تغییر چشمها با بالا رفتن سن روندی نرمال است. افراد بالای 40 سال دچار دوربینی اغلب زودتر از دیگران برای مطالعه نیاز به عینک مطالعه خواهند داشت. مآلاً شخص برای بهبود بینایی فواصل دور نیاز به عینک یا لنزهای تماسی دارد.
پیامدهای دوربینی
بزرگسالان معمولاً در مورد دوربینی دچار پیامدهایی نمیشوند. برخی کودکان ممکن است با مشکلاتی شامل موارد فهرست شده در زیر مواجه گردند:
• تنبلی چشم (امبلیوپیا، امبلیوپی)
• ناهمترازی چشمها (استرابیسموس)
• تأخیر رشد
• مشکلات یادگیری و آموزش/
هیپروپیا یا دوربینی: علل و درمان
وایتنی سلتمن
ترجمه هستی فراستفر
Source:
Webmd
Hyperopia (Farsightedness)
Medically Reviewed by Whitney Seltman
On April 23, 2020
نظرات (0)