ریزش موی ناگهانی و شدید در زنان، سبب ایجاد ظاهری ناخوشایند میشود. ریزش مو بین 50 تا 100 تار مو در طول روز طبیعی است. در واقع ریزش مو یک روند طبیعی از چرخه رشد مو محسوب میشود. وقتی که این ریزش از حالت تعادل خارج شود و تعداد موهایی که دچار ریزش میشوند از تعداد موهایی که رشد میکنند کمتر باشد، شخص دچار ریزش مو میشود. درمان زودهنگام ریزش مو جهت جلوگیری از ریزش دائمی ضروری میباشد. برخی از بهترین روشهای درمان ریزش مو شامل تزریق پی آر پی، مزوتراپی مو و اسکالپ سر میباشند.
دلایل ریزش مو در زنان
- مدل مو: نوع مدل مو مانند موی دم اسبی و موی بافته شده مانند مدل موی بافت آفریقایی در صورتی که باعث ایجاد فشار و کشیدگی در قسمت ریشه مو شود میتواند در ریزش مو موثر باشد. این نوع ریزش مو، ریزش موی کششی نام دارد. در صورتی که فولیکول مو دچار آسیبدیدگی شود، امکان دارد ریزش مو دائمی باشد.
- کمبود ویتامین
- رژیم گرفتن (کاهش سریع وزن)
- رژیمهای غذایی سختگیرانه و محدودکننده
- آسیبدیدگی پوست سر
- استفاده از مواد سمی شیمیایی در روشهایی مانند شیمی درمانی، پرتو درمانی و برخی از داروها. این موارد سبب ریزش ناگهانی مو شده و امکان دارد این ریزش در هر قسمتی از بدن ایجاد شود. این نوع ریزش در مرحله رشد مو بروز میکند. در برخی از موارد در صورت آسیبدیدگی فولیکولها، این نوع ریزش میتواند دائمی باشد.
- فشار شدید فیزیکی یا وارد شدن شوک به بدن: این موارد سبب ریزش موقتی مو میشوند و شامل کاهش شدید وزن، جراحی، کمخونی، بیماری یا بچهدار شدن میباشند.
- استرش شدید عاطفی: بیماریهای روانی، مرگ عزیزان و ...
- عملکرد غیر طبیعی تیروئید
- داروها و مکملها: داروهای فشار خون، داروهای نقرس و مصرف مقادیر زیاد ویتامین A
- تغییرات هورمونی ناشی از بارداری، یائسگی یا مصرف قرصهای ضد بارداری
- عوامل ژنتیکی: عوامل ژنتیکی میتوانند باعث نازک شدن موها در قسمت بالای سر شوند.
- افزایش سن: تغییرات هورمونی با افزایش سن میتوانند باعث ریزش مو شوند.
- یائسگی: معمولا زمانی که استروژن در زمان یائسگی کاهش پیدا میکند، این نوع ریزش مو تشدید میشود.
- آلوپسی آرهآتا یک بیماری خودایمنی پوستی است که باعث بروز ریزش موی منطقهای بر روی سر و احتمالا دیگر نقاط بدن میشود. این نوع ریزش معمولا دائمی نمیباشد.
علائم ریزش مو در زنان
- ریزش مو در طول روز و مشاهده مو بر روی برس، روی زمین، در حمام، بر روی بالش و یا سینک دستشویی
- ریزش یا نازک شدن قابل توجه مو در بخشهای از سر مانند بخش فوقانی سر و تشدید این نوع ریزش مو
- قابل مشاهده بودن پوست سر از بین موها
- شکنندگی موی سر
درمان ریزش مو در زنان
گزینههای درمانی مختلفی برای رفع ریزش مو در زنان وجود دارد. این گزینهها شامل داروهای موضعی مانند روگین هستند. روشهای دیگر شامل نور درمانی، هورموندرمانی و در برخی از موارد کاشت مو هستند.
ماینوکسیدیل
این دارو در ابتدا به عنوان درمان فشار بالای خون مورد استفاده قرار گرفت، ولی بسیاری از افراد متوجه شدند که استفاده از این دارو در قسمتهایی که ریزش مو ایجاد شده است، سبب رشد مجدد مو میشود. بر طبق تحقیقات انجام شده، استفاده از ماینوکسیدیل به صورت مستقیم بر روی پوست سر سبب تحریک رشد مو میشود. در نتیجهی این تحقیقات، ماینوکسیدیل 2 درصد برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار گرفته است. زمانی که برای درمان ریزش موی زنان به داروی قویتری نیاز باشد، از ماینوکسیدیل 5 درصد استفاده میشود.
اسکالپ سر
روش اسکالپ سر در ابتدا برای درمان طاسی سر مورد استفاده قرار گرفت. این روش برای رفع مشکل ریزش مو در زنان نیز استفاده میشود. روش اسکالپ سر سبب ایجاد ظاهری مناسب برای رفع کمپشتی موهای سر میشود. در این روش، پیگمنتها (رنگدانهها) بین فولیکولهای مو قرار گرفته و سبب پر کردن و پوشاندن جاهای خالی پوست سر میشود.
متخصص پوست و مو، پیگمنتی را که به طور کامل با رنگ موی متقاضی مطابق دارد انتخاب کرده و نواحی خالی روی پوست سر را با پیگمنت پر میکند. روش اسکالپ سر هم برای متقاضیان دارای موهای بلند و هم موهای کوتاه مورد استفاده قرار گرفته و سبب افزایش اعتماد به نفس در اشخاص میشود.
پیش از استفاده از اسکالپ سر بایستی به چند نکته توجه شود. این روش سبب بازسازی ظاهر موهای بلند نمیشود. همچنین در مواردی که خط رویش مو عقب رفته باشد، امکان دارد استفاده از این روش بر روی سر متقاضی قابل تشخیص باشد. برای اطلاع از این که آیا کاندیدای مناسبی برای استفاده از روش اسکالپ سر هستید یا خیر، با متخصص پوست و مو مشورت کنید.
پی آر پی مو
پزشکان از روش پی آر پی جهت تسریع روند بهبود در بخشهای مختلفی از بدن استفاده میکنند. پی آر پی مو به رشد مجدد مو کمک میکند. از این روش معمولا برای رفع ریزش مو در زنان و مردان استفاده میشود. پی آر پی مو رویکردی نسبتا نوین در درمان ریزش مو در زنان محسوب میشود.
پلاکتهای خون به همراه گلبولهای قرمز و سفید از اجزای سازنده خون به شمار میروند. در زمان ایجاد بریدگی یا زخم، پلاکتها از خونریزی جلوگیری کرده و سبب بهبود زخم میشوند. جهت ایجاد پی آر پی، متخصص نمونه خون را در دستگاه سانتریفیوژ قرار میدهد. چرخش این دستگاه در سرعت بالا، باعث جدا شدن اجزای خون میشود سپس متخصص پلاکتها را برای تزریق جدا میکند. پی آر پی حاوی فاکتورهای رشد میباشد. در نتیجه پی آر پی مو گزینه مناسبی برای درمان ریزش موی ناشی از آسیبدیدگی فولیکولها محسوب میشود.
مزوتراپی مو
مزوتراپی مو با نامهای مزوپلاستی یا مزوهیر (mesohair) نیز شناحته میشود. در این روش، داروی مورد نظر به طور مستقیم در پوست سر تزریق میشود؛ این روش بر روی لایه خارجی پوست، بافتهای همبند پوستی، جریـان خون و دسـتگاههای ایـمنی و دسـتگاه حسی-عصبی عمل میکند.
مزوتراپی مو به درمان برخی از انواع ریزش مو کمک میکند. این روش سبب بازیابی و افزایش جریان خون مویرگی در پوست سر، فراهم کردن مواد مغذی، کاهش سرعت ضعیف شدن فولیکولها و بهبود روند رشد مو میشود.
مزوتراپی مو یکی روش غیر تهاجمی و غیر جراحی برای افزایش حجم مو و جلوگیری از ریزش مو میباشد. در این روش مواد دارویی، اسیدهای آمینه، ویتامینها و مواد دیگر در لایه خارجی پوست تزریق شده و سبب بهبود روند رشد مجدد مو میشود.
کاشت مو
از روش کاشت مو بیشتر به منظور درمان ریزش مو در مردان استفاده میشود. البته این روش در زنانی که دچار ریزش مو هستند نیز مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش، متخصص نوار باریکی از پوست سر را جدا کرده و آن را به صدها گرافت کوچک تقسیم میکند که هر گرافت حاوی چند مو میباشد. گرافتها در یک شکاف در پوست سر که توسط تیغ یا سوزن مخصوص ایجاد شدهاند، کاشته میشوند. به این طریق موها به طور طبیعی در دستههای کوچکی از یک تا چهار فولیکول به نام واحد فولیکولی رشد میکنند. این روش سبب دستیابی به نتیجه رضایتبخش با ظاهر طبیعی میشود.
نظرات (0)