• اتوفاژی چیست؟
• اثرات اتوفاژی بر سلامت
• ارتباط اتوفاژی با روزه
• آیا ما میتوانیم اتوفاژی را القاء کنیم؟
• عوارض جانبی و خطرات اتوفاژی
• خلاصه
اوتوفَجی (اتوفاژی) یک فرآیند حیاتی است که در آن سلولهای بدن تمامی اجزاء غیر ضروری یا آسیب دیده را "پاکسازی" میکنند.
محققان اتوفاژی را با چندین اثر مثبت برای سلامت مرتبط کردهاند. آنان همچنین معتقدند که افراد میتوانند اتوفاژی را از طریق روزه گرفتن القاء کنند.
به هر حال، این نکته حائز اهمیت است که به یاد داشته باشیم بسیاری از تحقیقات مربوط به اتوفاژی در مراحل اولیه خود قرار دارند.
اتوفاژی چیست؟
بدن انسان دارای تریلیونها سلول است. به مرور زمان مولکولهای ناخواسته درون آنها انباشته میشوند؛ گاهی از اوقات این روند میتواند به برخی قسمتهای سلولها آسیب برساند.
یک مقاله مربوط به سال 2015 که در نشریه نیچر / Nature منتشر شد، توضیح میدهد که اتوفاژی یک فرآیند طبیعی در پاسخ به مشکل مطرح شده است. در طول فرآیند اتوفاژی، سلولهای بدن مولکولهای ناخواسته و قسمتهای دچار اختلال کارکرد را از بین میبرند.
گاهی از اوقات اتوفاژی برخی از این مولکولها و قسمتها را نابود میکند. در مواقع دیگر سلول این قسمتها را در اجزاء تازه بازیافت مینماید.
اصطلاح "اتوفاژی" مشتق از اصطلاح قدیمی یونانی به معنی "خودخواری" است.
اثرات اتوفاژی بر سلامت
تحقیق اتوفاژی را با چندین اثر مربوط به سلامت مرتبط کرده اما این فرآیند سلولی فرآیندی پیچیده است، بنابراین رسیدن به جمعبندی در مورد آن چالشانگیز است.
برای مثال یک مطالعه اخیر در سال 2019 تحقیقات موجود در مورد اتوفاژی و سرطان را مرور کرده است. این مطالعه به این یافته رسیده است، در حالی که اتوفاژی میتواند در مهار توسعه سلولهای سرطانی کمک کند در عین حال ممکن است بسته به مرحله تومور رشد آن را نیز تقویت نماید.
پژوهشگران همچنین به ارتباط بین اتوفاژی و سلامت کبد علاقمندند. یک مقاله مروری مربوط به سال 2020 به کاوش در راههایی پرداخته است که اتوفاژی میتواند به مدد آنها سلولهای کبد را در برابر صدمات ناشی از الکل در کبد محافظت نماید.
مطالعه دیگری عنوان میکند که اتوفاژی نقشی در بسیاری کارکردهای کبد ایفاء کرده و میتواند از پیشرفت چندین اختلال کبد شامل موارد زیر پیشگیری کند:
• بیماری ویلسون
• آسیب دیدگی حاد کبد
• بیماری کبد چرب غیر الکلی
• بیماری مزمن مرتبط به الکل کبد
به هر حال، اکثریت مطالعات مربوط به اتوفاژی در محیط آزمایشگاهی یا بر روی مدلهای جانوری انجام شدهاند. همان گونه که نویسندگان تحقیق مورد اشاره در بالا اصرار دارند برای تعیین میزان تأثیر اتوفاژی بر درمان به تحقیق بیشتری بر روی انسان نیاز است.
همچنین به نظر میرسد که اتوفاژی با رُفت و روب مواد سمی و عاملهای عفونی نقشی اساسی در سیستم ایمنی بدن بازی میکند.
شواهدی وجود دارد که بر مبنای آنها اتوفاژی میتواند از طریق کنترل التهاب نقشی در بهبود دورنما برای سلولهای دچار بیماریهای عفونی و تباهی عصب ایفاء کند.
یک مقاله مروری دیگر توضیح میدهد که اتوفاژی به محافظت از سلولها در برابر میکربهای از راه رسیده کمک میکند.
در حالی که تعداد پرشماری تحقیق در مورد اثرات اتوفاژی بر روی سلولها در دست است، محققان هنوز در این مورد مطمئن نیستند که آیا تقویت اتوفاژی میتواند درمانی برای اختلالات مختلف باشد.
ارتباط اتوفاژی با روزه
اتوفاژی به شکل طبیعی در بدن اتفاق میافتد اما مردم پرسشگر این موضوع هستند که راهی برای القاء آن با استفاده از محرکهای خاص وجود دارد.
روزه گرفتن یک محرک محتمل برای اتوفاژی است. وقتی کسی روزه میگیرد، به شکل ارادی یک محدوده زمانی طولانی - چند ساعت یا گاهی اوقات یک روز یا بیشتر - را بدون غذا سپری میکند.
روزه گرفتن متفاوت از محدود کردن دریافت کالری به روش مرسوم است. وقتی کسی میزان کالری دریافتی خود را محدود میکند، میزان غذای مصرفی معمول خود را کاهش میدهد. روزه ممکن است به محدودیت دریافت کالری بینجامد یا خیر، که این به میزان غذای مصرف شده توسط شخص در فواصل بین اوقات روزه بستگی دارد.
یک مرور بر تحقیقات موجود قویاً عنوان میکند که هم روزه و هم محدود کردن میزان کالری دریافتی میتواند باعث القاء اتوفاژی شود.
با وجودی که شواهدی در مورد حدوث این فرآیند در انسان وجود دارد، بیشتر مطالعات مورد اشاره بر روی حیواناتی غیر از انسان صورت گرفته است.
روزه و محدودیت کالری سلولهای بدن را تحت استرس قرار میدهند. وقتی کسی میزان غذای وارد شده به بدن خود را محدود میکند، سلولهای بدن وی کالریهایی کمتر از آنچه برای عملکرد کامل نیاز دارند دریافت میکنند.
وقتی چنین اتفاقی رخ میدهد سلولها ناچارند تا با کفایت بیشتری کار کنند. در پاسخ به استرس وارد شده بر اثر روزه یا محدود کردن کالری دریافتی، اتوفاژی باعث پاکسازی و بازیافت هر قسمت غیر ضروری یا آسیب دیده توسط سلولهای بدن میشود.
به هر حال دانشمندان در این مورد مطمئن نیستند که کدام سلولها به این روش به روزه و محدودیت دریافت کالری پاسخ میدهند.
محققان هنوز در مورد القاء اتوفاژی در مغز توسط روزه در حال بحث و گفتگو هستند. دستکم یک مطالعه بر روی حیوانات عنوانگر آن است که روزه به صورت کوتاه مدت میتواند باعث القاء اتوفاژی در سلولهای مغزی شود.
آیا ما میتوانیم اتوفاژی را القاء کنیم؟
روزه و محدودیت کالری هر دو از طریق تحت استرس قرار دادن سلولها محرک ایجاد اتوفاژی میشوند. به هر حال، پژوهشگران بر این باورند که ممکن است راههای دیگری برای القاء اتوفاژی وجود داشته باشد.
ورزش
ورزش نیز سلولهای بدن را تحت استرس قرار میدهد. وقتی کسی ورزش میکند، اجزاء سلولهای او آسیب دیده و ملتهب میشوند. نویسندگان یک مقاله توضیح دادهاند که سلولهای ما به این مشکل با اتوفاژی پاسخ میدهند.
آنان میگویند مردم میتوانند از ورزش برای تحریک اتوفاژی استفاده کنند. در واقع، شواهدی وجود دارد که ورزش باعث افزایش اتوفاژی در عضلات اسکلتی انسان میشود.
کورکومین
دانشمندان همچنین عنوان کردهاند که کورکومین دستکم در مطالعات انجام شده بر روی موشها محرک بروز اتوفاژی میشود. کورکومین یک ماده شیمایی است که به شکل طبیعی در ریشه زردچوبه وجود دارد که ادویهای محبوب در سطح جهان محسوب میگردد.
یک مطالعه بر روی مدل جانوری گزارش میدهد که ترمیم اتوفاژی القاء شده توسط کورکومین میتواند باعث محافظت در برابر کاردیومیوپاتی دیابتی شود، اختلالی در عضلات قلب که بر اشخاص دچار دیابت تأثیر میگذارد.
یک مطالعه دیگر بر روی موشها عنوان کرده که کورکومین به مقابله با نزول شناختی بر اثر شیمی درمانی از طریق القاء اتوفاژی در برخی نواحی مغز کمک کرده است.
اگرچه این یافتههای اولیه امیدبخش مینمایند این نکته ضروری است که به خاطر بسپریم پیش از اینکه دانشمندان بتوانند به هر گونه جمعبندی برسند به تحقیق بیشتر نیاز است. به طور مشخص دانشمندان هنوز نمیدانند که آیا افزایش مصرف کورکومین میتواند باعث القاء اتوفاژی در انسان شود یا خیر.
عوارض جانبی و خطرات اتوفاژِی
این موضوع مهم است که بین ریسکهای خود اتوفاژی و خطرات مرتبط به کوشش افراد برای القاء اتوفاژی تمایز قائل شویم.
خود اتوفاژی همیشه فرآیندی مثبت نیست. مطالعات نشان دادهاند که اتوفاژی بیش از حد ممکن است باعث کشتن سلولهای قلب شود و دانشمندان اتوفاژی زیادهروانه را با برخی مشکلات قلب مرتبط دانستهاند.
تحقیقات در عین حال پی بردهاند که مهار کردن اتوفاژی در موشها میتواند باعث محدود شدن رشد تومور و بهبود پاسخگویی در مورد درمان سرطان شود. این یافته عنوانگر آن است که افزایش اتوفاژی از لحاظ نظری میتواند باعث بدتر شدن دورنما برای بیمار دچار سرطان شود.
بر مبنای اعلام محققان مطالعه مورد اشاره، "اتوفاژی نقشی پیچیده در سرطان ایفاء میکند" و "چالشها و فرصتها در مورد سود بردن بیشتر بیماران از این رویکرد کماکان نیاز به شناسایی دارد."
بسیاری از مردم علاقمندند تا از روزه و محدود کردن میزان کالری دریافتی برای ایجاد اتوفاژی استفاده کنند اما در مورد اثرات دقیق این رویکرد بر انسان شواهد کمی وجود دارد.
خلاصه
اتوفاژی یک فرآیند اساسی در بدن است که در آن بدن قسمتهای آسیب دیده و غیر ضروری سلولها را از بین میبرد. شواهدی در دست است که این فرآیند میتواند جنبههای مثبت و نیز اثرات جانبی منفی در مورد سلامت داشته باشد.
اگرچه تحقیق نشان داده است که ایجاد محدودیت در خوردن غذا، ورزش و مصرف کورکومین ممکن است بر اتوفاژی تأثیرگذار باشند، بیشتر مطالعات مزبور بر حیواناتی غیر از انسان صورت گرفتهاند.
دانشمندان هنوز تصویر واضحی از اثرات اتوفاژی بر سلامت و نیز چگونگی القاء آن توسط اشخاص در اختیار ندارند.
بنابراین هر کسی که به شکلی جدی در نظر دارد تا برای القاء اتوفاژی تغییراتی در سبک زندگی خود اعمال کند باید پیشاپیش در این مورد با پزشک مشورت نماید./
• دکتر گرانت تینسلی، ماتیو ریس
• ترجمۀ فرهنگ راد
Source:
Medical News Today
Autophagy: Everything you need to know
Medically reviewed by Dr. Grant Tinsley, PhD
On March 2, 2020
New —
Written by Mathieu Rees
مطالب پیشنهادی ما برای مطالعه

ارتباط میان کمبود آهن و کاهش شنوایی

استرس چگونه بر میزان کلسترول تأثیر میگذارد؟

گرسنگی" به مصرف کالری مرتبط نیست"

ویتامینهای گروه B و بهبود علایم اسکیزوفرنی

تناسب فرهنگی بهتر مشوق تغذیة سالم است

غذای یکسان، ژنهای متفاوت، سطوح متفاوت موفقیت

توضیح علت خیزش چاقی در نوجوانی با کاهش مصرف کالری در دوران بلوغ!

استفاده از سیب زمینی شیرین برای کاهش وزن

چربی سمی علت ایجاد دیابت نوع 2

ترکیبات گیاهی و بهبود عملکرد شناختی در دوران پیری

شیر مادر علایم آسم را در کودکان در معرض خطر کاهش میدهد

بازماندگان سرطان دورة کودکی، فقر تغذیه و خطر بیماریهای مزمن

آنتیاکسیدانهای مرکبات از بیماریهای ناشی از چاقی پیشگیری میکنند؟

قند شیر مادر میتواند از عفونت کُشندة استرپتوکوکی در نوزادان پیشگیری کند

تغذیة انحصاری با شیر مادر ریسک اختلال سلوک را در کودکان کاهش میدهد

کبد چرب: بیماری کبد چرب غیر الکلی

گاستروپارزی (فلج معده): علل، علایم و درمان

عدم تحمل گلوتن: نشانهها و علایم

میکرب روده حلقة رابط رژیم غذایی و سرطان رودة بزرگ است

نتایج مطالعة جهانی در مورد فشار خون بالا

حتی یک روز مصرف غذای ناسالم میتواند کیفیت خواب را مختل کند

برای پیشگیری از اختلال نعوظ مصرف میوة زیاد برای مردان الزامی است

آیا کمبود ویتامین D خطر لوسمی را افزایش میدهد؟

خواب کمتر، غذا و نوشیدنی بیشتر؟

آیا آفتکُش شیر باعث تقویت خطر بیماری پارکینسون میشود؟

آیا باید همراه نوزاد در یک تخت خوابید؟

پوکی استخوان از چه زمانی آغاز میشود؟

عدم تماشای تلویزیون موقع غذاخوردن ریسک چاقی را کاهش میدهد

چه چیز باعث مثانه بیشفعال میشود؟

میوه تازه از دیابت و عوارض مرتبط به آن پیشگیری میکند

ترکیب باکتری روده میتواند به پیشگیری از دیابت نوع 2 کمک کند

بهترین درمانها برای مثانه بیشفعال کدامند؟

منیزیم میتواند از شکستگی استخوان پیشگیری کند

مثانه بیشفعال در کودکان - علل، علایم، و درمان

الکل خطر روساسه را در زنان افزایش میدهد

رژیم غذایی پروتئین گیاهی از دیابت نوع 2 پیشگیری میکند

فصل اول - تغذیه و پیوند

آیا دیابت قابل معالجه است؟ مروری بر درمانها و تغییرات سبک زندگی

پلهنوردی بیش از کافئین به تقویت انرژی و انگیزش کمک میکند
فشار خون بالا: شاید نباید سدیم را ملامت کرد!

قهوه به سبک ایتالیایی خطر سرطان پروستات را کاهش میدهد

پروتئین سویا علایم بیماری التهابی روده را بهبود میبخشد

بهترین سبزیجات برای دیابت نوع 2

آیا با خوردن قند زیاد دیابت میگیرید؟

کرم ضد آفتاب باعث کمبود ویتامین D میشود

غذاهایی برای اجتناب از افزایش کلسترول

آنزیم جدید برای توقف و کاهش علایم عدم تحمل گلوتن

پدیده سحرگاهی: چطور افزایش قند خون صبحگاهی را کنترل کنیم

فهرست خواربار برای دیابت نوع 2: چه باید خرید و چه نباید!

عصاره گوجه فرنگی از سرطان معده پیشگیری و آن را درمان میکند

ده علامت دیابت کنترل نشده

عدم تحمل لاکتوز به کمبود ویتامین D مرتبط است

آجیلهای درختی خطر بازگشت سرطان روده بزرگ و مرگ را کاهش میدهند

غذا خوردن آگاهانه به کاهش وزن کمک میکند

مصرف فیبر بیشتر خطر آرتروز را کاهش میدهد

چرا رژیم غذایی کارآیی ندارد؟

علایم، علل و درمان تهوع پس از غذا

استرس اواخر بارداری محرک پرخوری در فرزند دختر میشود

چه چیز سبب درد معده در شب میشود؟

زمان غذا خوردن بر ساعت زیستی ما تأثیر میگذارد

آیا زردچوبه برای دیابت مفید است؟ آنچه شواهد میگویند

آلرژی کیوی – آنچه دانستنش نیاز است

روغن زیتون از سرطان مغز پیشگیری میکند؟

قهوه و چای از بیماری کبد پیشگیری میکنند

آیا کمبود ویتامین A میتواند یک دلیل دیابت باشد؟

جوانه بروکلی به درمان دیابت نوع 2 کمک میکند

ترکیبات زردچوبه، انگور قرمز و سیب سلولهای سرطان پروستات را با "گرسنگی" میکشند

عصاره انگور از سرطان کولون پیشگیری میکند

روغن زیتون تصفیه نشده از آلزایمر پیشگیری میکند

گارسینیا کامبوجیا – کار میکند؟

چربیهای گیاهی باکتری روده را برای کاهش علایم بیماری کرون تغییر میدهند

لتارژی – 45 علت محتمل

پروتئین گیاهی خطر یائسگی زودرس را کاهش میدهد

مروری بر میانگین قد در مردان

ال - آرژینین: فواید بالقوه، عوارض جانبی و خطرات

بلادونا - کاربردها و خطرها

ده فایده روغن ویتامین E

اثبات شد که بخشی از رژیم غذایی مدیترانهای از سرطان کولون پیشگیری میکند

پلیدیپسیا یا تشنگی بیش از حد - علل، علایم، و درمان

ترکیبات توت فرنگی از آلزایمر پیشگیری میکند

استیوپنیا (استئوپنی) یا پایینتر بودن سطح تراکم استخوان از میزان نرمال

رژیم غذایی و افسردگی

ولع خوردن – علل، و درمان

انتروکولیت یا التهاب توأمان روده کوچک و بزرگ - انواع، علل، علایم، و درمان

غذاهای مسبب اسهال و راههای مقابله

پروبیوتیکها آلرژی بادام زمینی را درمان میکنند

آنمی یا کمخونی میکروسیستیک - علایم، انواع، و درمان

راز کاهش وزن درازمدت چیست؟

چطور چربی زیر جلدی خود را کم کنیم - آنچه به دانستنش نیاز است

رژیم معجون پروتئین برای کاهش وزن – برنامۀ غذایی و عوارض جانبی

غلات کامل از سرطان روده بزرگ پیشگیری میکنند

تشخیص آلرژی غذایی از طریق چالش خوردن غذا ایمن و مؤثر است

آلرژی غذایی - علایم، درمانها، و علل

شیر خام از آلرژی و آسم پیشگیری میکند؟

اسلیمینگ تی یا چای لاغری - کارآیی دارد و مضر نیست؟

کافئین خطر مرگ را در زنان دیابتی کاهش میدهد

رژیم روزه متناوب - راهنمای مبتدیان

اسهال سوزشدار - چه چیز سبب خارش، درد، و شُلی مدفوع میشود؟

چگونه گلبولهای قرمز خون را افزایش دهیم - غذا و تغییرات سبک زندگی

زینک به پیشگیری و درمان سرطان مری کمک میکند
نظرات (0)