• علایم کراتوکونوس
• علل کراتوکونوس
• ریسک فاکتورهای کراتوکونوس
• عوارض کراتوکونوس
• تشخیص کراتوکونوس
• درمان کراتوکونوس
کراتوکونوس زمانی ایجاد میشود که قرنیه نازک شده و تدریجاً به سمت بیرون قوز کرده حالتی مخروطی به خود میگیرد.
ایجاد این شکل در قرنیه باعث تاری دید میشود و ممکن است حساسیت به نور و روشنایی ایجاد گردد. کراتوکونوس به طور معمول مبتلابه هر دو چشم میشود و عموماً نخستین نشانههای آن در سنین 10 تا 25 سالگی بروز میکند. این اختلال میتواند به کُندی در مدت 10 تا سال یا بیشتر به پیشرفت خود ادامه دهد.
در مراحل اولیه کراتوکونوس، مبتلایان میتوانند تاری دید خود را با استفاده از عینک یا لنزهای تماسی نرم تصحیح کنند. بعدتر برای تصحیح بینایی به استفاده از لنزهای تماسی سخت یا دیگر انواع لنز نیاز است. اگر بیماری به مراحل پیشرفته برسد، آنگاه شخص ممکن است به پیوند قرنیه نیاز داشته باشد.
علایم کراتوکونوس
نشانهها و علایم کراتوکونوس ممکن است در سیر پیشرفت بیماری تغییر یابند. این نشانهها و علایم عبارتند از:
• تاری دید یا تحریف بینایی
• افزایش حساسیت به نور و روشنایی، که میتواند باعث دشوار شدن رانندگی در شب شود
• نیاز مکرر به تغییر نمره عینک
• وخامت ناگهانی وضعیت بینایی یا تار شدن دید
چه هنگامی به دکتر مراجعه کنیم
در صورتی که وضعیت دید چشم به سرعت رو به وخامت برود، که ممکن است بر اثر آستیگماتیسم باشد، مردم باید به پزشک (افتالمولوژیست یا اپتومتریست) مراجعه کنند. در عین حال ممکن است پزشک در طول معاینات روتین نشانههای کراتوکونوس را جستجو کند.
علل کراتوکونوس
هیچکس علت کراتوکونوس را نمیداند، با وجود این گمان میرود که عوامل ژنتیکی و زیست محیطی در این مورد دخالت داشته باشند. به هر جهت یکی از والدین حدود 1 نفر از هر 10 نفر مبتلایان کراتوکونوس دچار این بیماری هستند.
ریسک فاکتورهای کراتوکونوس
عوامل فهرست شده در زیر میتوانند شانس ابتلاء به کراتوکونوس را در شخص افزایش دهند:
• داشتن تاریخچه خانوادگی ابتلاء به کراتوکونوس
• مالش دادن شدید چشم
• ابتلاء به برخی اختلالات مثل رتینیت پیگمنتوسا، سندرم داون، سندرم اهلرز-دانلوس، تب یونجه و آسم
عوارض کراتوکونوس
در برخی شرایط قرنیه ممکن است به سرعت متورم شود و باعث کاهش ناگهانی بینایی و جراحت قرنیه گردد. این وضعیت بر اثر اختلالی ایجاد میگردد که در آن جدار داخلی قرنیه پاره میشود و به مایع چشم امکان ورود به داخل قرنیه را میدهد (هیدروز).
در موارد پیشرفته کراتوکونوس، قرنیه ممکن است به ویژه در قسمت قوز برداشته دچار زخم شود. زخم قرنیه سبب وخامت مشکلات بینایی شده و ممکن است به عمل جراحی پیوند قرنیه نیاز داشته باشد.
تشخیص کراتوکونوس
برای تشخیص کراتوکونوس چشمپزشک تاریخچه پزشکی شخصی و خانوادگی فرد را مرور کرده و معاینه چشم انجام میدهد. این امکان وجود دارد که برای رسیدن به جزئیات در مورد شکل قرنیه پزشک تستهای دیگر انجام دهد. تستهای مورد استفاده در تشخیص کراتوکونوس عبارتند از:
• انکسار چشم. در این تست پزشک از وسایل مخصوصی برای اندازهگیری مشکلات بینایی در چشم استفاده میکند. چشمپزشک ممکن است از شخص بخواهد تا از درون یک دستگاه به مجموعهای از لنزها (فوراپتر) نگاه کند تا بتواند تعیین نماید که کدام ترکیب از لنزها بهترین بینایی ممکن را برای وی ایجاد میکنند. برخی از دکترها ممکن است از یک وسیله دستی (رتینوسکپ) برای ارزیابی چشم استفاده کنند.
• آزمون اسلیت-لامپ. در این تست دکتر یک پرتو نور را به شکل عمودی به سطح چشم میتاباند و از میکروسکپ کمتوان برای بررسی چشم استفاده میکند. پزشک شکل قرنیه را مورد ارزیابی قرار داده و به بررسی دیگر مشکلات بالقوه چشم میپردازد.
• کراتومتری. در این تست چشمپزشک یک دایره نور را بر قرنیه متمرکز کرده و بازتاب آن را برای تعیین شکل پایهای قرنیه بیمار اندازهگیری میکند.
• نقشهبرداری کامپیوتری قرنیه. تستهای فتوگرافیک خاص مثل توموگرافی انجسام نوری و توپوگرافی قرنیه، تصاویری از قرنیه میگیرند که برای ایجاد یک نقشه دقیق از شکل سطح قرنیه به کار میروند. این تستها در عین حال برای اندازهگیری ضخامت قرنیه مورد استفاده قرار میگیرند.
درمان کراتوکونوس
درمان کراتوکونوس به شدت این اختلال و سرعت پیشرفت آن بستگی دارد.
موارد خفیف تا متوسط کراتوکونوس را میتوان با استفاده از عینک یا لنزهای تماسی درمان کرد. در مورد بسیاری از مردم، قرنیه پس از گذشت چند سال به شرایط پایدار میرسد. اگر کسی دچار این نوع از کراتوکونوس باشد احتمالاً مشکلات شدید بینایی را تجربه نکرده یا نیاز به درمان بیشتر نخواهد داشت.
در مورد برخی مردم دچار کراتوکونوس، قرنیه مجروح شده یا استفاده از لنزهای تماسی دشوار خواهد شد. در این موارد انجام عمل جراحی ضروری است.
لنزها
• عینک یا لنزهای تماسی نرم. عینک یا لنزهای تماسی نرم میتوانند در مراحل اولیه کراتوکونوس تحریف بینایی ایجاد شده یا تاری دید را تصحیح کنند. اما در این مورد مردم نیاز دارند تا مکرراً بر مبنای تغییرات ایجاد شده در قرنیه عینک یا لنز خود را تغییر دهند.
• لنزهای تماسی سفت. این لنزها اغلب اوقات مرحله دوم درمان را در سیر پیشرفت کراتوکونوس تشکیل میدهند. لنزهای سخت ممکن است در ابتدا ناراحت کننده باشند اما بسیاری از مردم خود را با آنها انطباق میدهند و این لنزها میتوانند بینایی عالی ایجاد کنند. لنزهای مزبور را میتوان بر مبنای شرایط خاص قرنیه هر بیمار ساخت.
• لنزهای پیگیبک یا پشتسوار. در صورت ناراحت کننده بودن لنزهای سخت، پزشک ممکن است توصیه کند که یک لنز سخت به شکل قرار گرفته بر پشت یک لنز نرم استفاده شود.
• لنزهای هیبریدی. این لنزهای تماسی دارای یک مرکز سخت و یک حلقه نرمتر در اطراف این مرکز برای افزایش راحتی هستند. مردمی که قادر به تحمل لنزهای تماسی سخت نیستند ممکن است استفاده از لنزهای هیبریدی را ترجیح دهند.
• لنزهای اسکلرال. این لنزها برای موارد تغییرات شکل بسیار نامنظم در کراتوکونوس پیشرفته مفید هستند. به جای قرار گرفتن روی قرنیه مشابه موارد مربوط به لنزهای مرسوم، لنزهای اسکلرال روی قسمت سفیدی چشم قرار داده میشوند و بدون تماس با قرنیه گنبدی بر روی آن ایجاد میکنند.
اگر کسی از لنزهای تماسی سخت یا اسکلرال استفاده میکند باید از متناسب بودن آنها با چشم خود به واسطه بررسی موضوع توسط چشمپزشک خبره در درمان کراتوکونوس مطمئن شود. لنزهای نامناسب میتوانند باعث آسیب دیدن قرنیه شوند.
مداوا
• پیوند متقاطع قرنیه. در این عمل قرنیه با قطره ریبوفلاوین اشباع شده و با نور ماوراء بنفش درمان میشود. عمل مزبور به کاهش خطر پیشرفت کاهش بینایی از طریق ایجاد وضعیت پایدار در مراحل اولیه بیماری کمک میکند.
جراحی
در صورت بروز جراحت قرنیه، باریک شدن بیش از حد قرنیه، کاهش دید حتی در شرایط استفاده از قویترین لنزهای تجویزی یا ناتوانی در استفاده از لنزهای تماسی، بیمار نیاز به عمل جراحی دارد. رویکردهای مختلفی در این مورد وجود دارد، که بسته به محل ایجاد قوز قرنیه و شدت اختلال انتخاب لازم صورت میگیرد.
گزینههای جراحی عبارتند از:
• الحاق قرنیهای. در این عمل، پزشک تراشههای پلاستیکی هلالی شکل شفاف و ریز را داخل قرنیه قرار میدهد تا قوز ایجاد شده اصلاح شده شکل قرنیه تقویت گردد و بینایی بیمار بهبود یابد.
این روش میتواند شکل قرنیه را به حالت نرمال نزدیکتر کرده، روند پیشرفت کراتوکونوس را کُند کند و نیاز به پیوند قرنیه را کاهش دهد. این عمل همچنین میتواند جاگذاری، تناسب و تحمل لنزهای تماسی را آسانتر سازد. الحاق قرنیهای را میتوان از چشم خارج کرد بنابراین عمل مزبور را میتوان یک رویکرد موقتی تلقی کرد.
• پیوند قرنیه. اگر کسی دچار جراحت قرنیه یا نازک شدن بیش از حد آن شده باشد احتمالاً به عمل پیوند قرنیه نیاز خواهد داشت (کراتوپلاستی).
کراتوپلاستی نفوذ کننده پیوند کامل قرنیه محسوب میشود. در این عمل، پزشک یک بخش دارای ضخامت کامل مرکز قرنیه را برداشته و با بافت گرفته شده از اهداء کننده جایگزین میکند.
کراتوپلاستی لاملار قدامی عمقی (DALK) جدار داخلی قرنیه (اندوتلیوم) را حفظ میکند. DALK به اجتناب از پس زدن این جدار داخلی حیاتی که در پیوند با ضخامت کامل رخ میدهد کمک مینماید.
پیوند قرنیه برای کراتوکونوس به طور معمول بسیار موفقیتآمیز است، اما عوارض محتمل در این مورد پس زدن پیوند، ضعف بینایی، آستیگماتیسم، ناتوانی استفاده از لنزهای تماسی و عفونت را شامل میشود./
• مایو کلینیک
• ترجمه هامیک رادیان
مطالب پیشنهادی ما برای مطالعه

الکلیسم تحت تأثیر صدها ژن است

پیشبینی ریسک آلزایمر در 18 سالگی با محاسبات ژنتیک

خاطرة حملة قلبی در ژنهای ما باقی میماند

مردان نتیجة IVF مشکلات باروری را از پدران خود به ارث میبرند

تأثیر رژیم غذایی مادر در دوران بارداری بر بیماریهای ارثی فرزند

آیا آلزایمر ارثی است؟

اُتیسم با جهشهای دی ان ای میتوکندری مرتبط است

فارماکوژنومیک و بیهوشی: اسرار، همبستگی و حقایق

انواع نادر ریسک ژنتیک برای شیزوفرنی مشخص شد

جهش ژنتیکی منجر به ایجاد شکاف لب و کام کشف شد

زندگی بیتحرک هماندازة عوامل ژنتیکی ریسک آلزایمر را افزایش میدهد

بیماری سلول داسی شکل یا آنمی سلول داسی شکل - مرور، علایم و علل

افزایش اندک زینک در رژیم غذایی زوال DNA را متوقف میکند

تستی که میتواند میان عفونت ویروسی و باکتریایی تمایز قائل شود

مصرف یک بسته سیگار در روز برای 1 سال معادل 150 جهش در سلولهای ریه است

پزشکی شخصی شده: مفاهیم اساسی در ژنتیک مولکولی

پینهها و سرطان گلو چه ارتباطی دارند؟

حضور مداوم در معرض نور مصنوعی میتواند به سلامت ما آسیب برساند

آیا رشد مجدد اندامها در پزشکی ممکن است؟

ساعت اپیژنتیک طول عمر ما را پیشبینی میکند

نارسایی قلبی: یک درصد مردم جهان حامل ژن معیوب هستند

ژنهای رویا و خواب عمیق شناسایی شدند

تزریق هورمون رشد: کاربردها و عوارض جانبی

باکتریهای روده در سرطان مجرای صفرا نقش دارند؟

بیماری قلبی: نمرة خطر ژنتیک به پیشبینی کمک میکند

هیروشیما و ناکازاکی: آیا در مورد اثرات درازمدت سلاح هستهای اغراق شده است؟

گُرگرفتگی یائسگی، ریشة ژنتیک دارد

کاوش در پیوند ژنتیکی میان اُتیسم و دیگر اختلالات

شیوة زندگی فعال میتواند ژنهای چاقی وراثتی را مغلوب کند

چاقی چقدر ناشی از ژنتیک است؟

90٪ ویروسهای پوستی از نوع "مادة تاریک" ویروسی هستند

آیا تو هم شب زندهداری؟ پس ممکن است دچار این جهش ژنتیکی باشی!

آکنه ممکن است ناشی از عدم تعادل باکتریهای پوست باشد

پروتئین میتواند بر اثر تداخل با چربی قهوهای باعث چاقی شود

چه چیز باعث ایجاد حرکت در ما میشود؟

آزمایش خون میتواند به درمان شخصی شده و زودهنگام برای سرطان ریه منجر شود

هزاران جهش ژنی نادر مرتبط به سرطان کشف شد

آیا تو هم شکلاتی هستی؟ ژنهایت را میتوان ملامت کرد

حس بویایی محصول بیهمتای ژن و تجربه است

چرا بعضی از ما شیرینیدوست هستیم؟

دانشمندان نواحی ژنتیکی جدیدی برای دیابت نوع 2 یافتند

دانشمندان ویروس HIV را با استفاده از اصلاح ژن در حیوانات از بین بردند

دیابت نوع 1 در موش با ژندرمانی درمان شد

سرطان - علل، انواع، تشخیص، درمان

آیا دیابت ژنتیکی است؟ واقعیاتی در مورد خطر ارثی

زیست مارکرهای اختلال شناختی بیماری پارکینسون کشف شد

آنزیم تقویت کنندۀ رشد تومور مغز کشف شد

دوقلوهای همسان بینایی همسان دارند، حتی در کوچکترین جزئیات

تست جدید HIV پنهان را با دقت بیشتر کشف میکند

چای بیان ژن را در زنان دگرگون میکند

جوانه بروکلی به درمان دیابت نوع 2 کمک میکند

بهبود برآورد خطر سرطانهای پستان و تخمدان از طریق مطالعۀ ژنتیکی

بنیانهای ژنتیکی اگزما کشف شد

چرا نور ما را بیدار میکند و تاریکی خوابآلود؟

کار شبانه میتواند ترمیم DNA را مختل کند

مروری بر میانگین قد در مردان

جهش ژن اتیسم چطور مغز را دگرگون میکند

ایکتیوز ولگاریس یا بیماری فلس ماهی - علایم، تشخیص، و درمان

انحراف تیغه بینی - علل، علایم، و درمان

عوامل ژنتیکی یائسگی زودرس را با دیابت مرتبط میکنند

سرطان ریه – واقعیات، انواع، و علل

پیشرفت بزرگ در پزشکی احیاء: تراشۀ کوچکی برای التیام تمامی دستگاههای بدن

مالتیپل اسکلروزیس (MS) – میکرب روده چه نقشی دارد؟

راش کمخونی یا راش آنمی - علایم، و درمان

پروفسور محمدحسن کریمینژاد: ایران ما زادگاه علم ژنتیک است

تصمیم ما به طلاق ممکن است ژنتیکی باشد

معرفی مختصر آنزیمها و نقش آنها

آنچه در مورد تست PCA3 یا نشانگر جدید سرطان پروستات به دانستنش نیاز دارید

کیست چیست؟ علل، انواع، و درمانها

لکههای سفید روی صورت - تعریف و تصویر

پزشکی دقیق - از پزشکی بیماریمحور تا مراقبت بهداشتی شخصی شده

چاقی - اعداد و ارقام سخن میگویند

دستاورد بزرگ: دانشمندان سلولهای پیر را در انسان دوباره جوان کردند

دیستونیا یا حرکات و انقباضات غیر ارادی عضلات - علایم، علل، و انواع

بزرگ شدن غده تیروئید یا گواتر - علل، علایم، و درمان

اکینیزیا یا از دست دادن توانایی کنترل بر حرکت عضلات - آنچه دانستنش نیاز است

متهموگلوبینمیا یا کمبود شدید اکسیژن در سلولهای بدن

8 نوع سرطان مختلف فقط با یک تست خون تشخیص داده میشود

هیپوسپادیاس یا قرار گرفتن دهانه آلت تناسلی مردانه در زیر آلت به جای سر آن

پلیداکتیلی یا متولد شدن با انگشت اضافی – علل، تشخیص، و درمان

رقیق بودن خون - آنچه دانستنش نیاز است

کمبود ویتامین E - علل، علایم، و عوارض

اسکولیوسیس (اسکولیوز) یا انحراف ستون فقرات به پهلو - آنچه دانستنش نیاز است

رعشه ذاتی یا رعشه کاینتیک - علایم، علل، تشخیص، و درمان

کیستیک هیگروما یا هیگرومای کیستیک - آنچه دانستنش نیاز است

ماکروسفالی یا بزرگ بودن غیر معمول سر - آنچه دانستنش نیاز است

لیپوسارکوما (لیپوسارکوم) یا سرطان با آغاز شکلگیری در سلولهای چربی

آنچه باید در مورد تالاسمی بدانیم

علایم، علل، تشخیص، و درمان لوپوس

بیماری فون ویلبراند یا شایعترین اختلال خونی ارثی – علایم، علل، تشخیص، و درمان

امیلوئیدوسیس (امیلوئیدوز) یا انباشت غیر نرمال پروتئین در بافتهای بدن

هموفیلیا [هموفیلی] - انواع مادرزادی و اکتسابی

پانکولیتیس [پانکولیت] یا التهاب سراسری کولون - آنچه دانستنش نیاز است

کراتوسیس پیلاریس (کراتوز پیلاریس) یا پوست قازی شدن پوست بدن

انژیوادم یا ورم سریع ناحیه زیر پوست - واکنش آلرژیک و وراثت

چاقی چیست و چرا ایجاد میشود؟

روساسه - انواع، علل، و مداوا

سندرم ورولف یا پرمویی - انواع، علل، و درمان

مزایا و معایب غذاهای اصلاح ژنتیکی شده چیست؟

میکروسفالی یا کوچکتر بودن سر (و در موارد خاص، مغز) از میزان میانگین
نظرات (0)