هر زنی مایل است بداند برای کاهش خطر ابتلاء به سرطان پستان چه کاری میتواند انجام دهد. برخی از عوامل مرتبط به سرطان پستان شامل جنسیت زن، سن، و ژنتیک، برای مثال، قابل تغییر نیستند. عوامل دیگر مثل چاقی یا اضافه وزن، فقدان ورزش، مصرف سیگار و خوردن غذاهای ناسالم را میتوان با انتخاب گزینههای دیگری تغییر داد. بر اثر انتخاب سالمترین گزینههای ممکن برای سبک زندگی، مردم میتوانند خود را قوی کنند و خطر ابتلاء به سرطان پستان را تا حد امکان کاهش دهند.
ریسک فاکتورهای شناخته شده سرطان پستان در زیر فهرست شدهاند. اگر یک عامل قابل تغییر نباشد (برای مثال نمایه ژنتیک)، مردم میتوانند گامهایی را که میتوان برای به حداقل رساندن این ریسک به پیش برداشت یاد بگیرند.
ریسک فاکتورهای قطعیت یافته
صرف زن بودن بزرگترین ریسک فاکتور ابتلاء به سرطان پستان محسوب میشود. در حدود 266.120 مورد تازه سرطان پستان مهاجم و 63.960 مورد سرطان پستان غیر مهاجم در سال جاری در زنان آمریکایی تشخیص داده میشود.
سن
همانند بسیاری از دیگر بیماریها، خطر ابتلاء به سرطان پستان با بالا رفتن سن افزایش مییابد. در حدود 2 مورد از هر 3 مورد سرطان پستان مهاجم در زنان 55 ساله یا مسنتر مشاهده میشود.
تاریخچه خانوادگی
زنان دارای یک خویشاوند نزدیک مواجه شده با تشخیص ابتلاء به سرطان پستان در ریسک بالاتری برای ابتلاء به این بیماری قرار دارند. اگر کسی دارای یک خویشاوند درجه یک (خواهر، مادر، دختر) مواجه شده با تشخیص ابتلاء به سرطان پستان باشد، ریسک ابتلاء به این بیماری در مورد خود وی دو برابر خواهد بود.
ژنتیک
گمان میرود که 5 تا 10 درصد موارد سرطان پستان ارثی باشند، که بر اثر انتقال ژنهای غیر نرمال از والدین به فرزند رخ میدهند.
تاریخچه شخصی سرطان پستان
اگر کسی با تشخیص ابتلاء به سرطان پستان مواجه شده باشد، احتمال بروز یک مورد تازه سرطان در پستان دوم یا بخش متفاوتی از همان پستان 3 برابر خواهد شد. این ریسک متفاوت از ریسک برگشت سرطان اولیه است (که ریسک برگشت سرطان نامیده میشود).
قرار گرفتن قفسه سینه یا صورت در معرض اشعه پیش از 30 سالگی
اگر کسی برای درمان سرطانی غیر از سرطان پستان مثل بیماری لنفوم هاجکین یا لنفوم غیر هاجکین مورد اشعه درمانی قفسه سینه قرار گرفته باشد، ریسک ابتلاء به سرطان پستان در مورد چنین کسی بالاتر از ریسک میانگین خواهد بود. اگر کسی در دوران نوجوانی برای درمان آکنه مورد اشعه درمانی قرار گرفته باشد (کاری که دیگر انجام نمیشود) وی در معرض ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان در دورههای بعدی زندگی قرار خواهد داشت.
در همین زمینه بیشتر بخوانیم:
کدام درمانهای طبیعی برای مردم دچار سرطان پستان مفیدند؟
برخی تغییرات پستان
اگر کسی مبتلاء به برخی اختلالات خوشخیم (غیر سرطانی) پستان تشخیص داده شده باشد وی در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان قرار خواهد داشت. چند نوع مختلف اختلالات خوشخیم پستان وجود دارند که بر ریسک ابتلاء به سرطان پستان تأثیر میگذارند.
نژاد / قومیت
احتمال بروز سرطان پستان در زنان سفیدپوست اندکی بیشتر از زنان آفریقایی آمریکایی، اسپانیایی تبار یا زنان آسیایی است. اما احتمال ابتلاء زنان آفریقایی آمریکایی به انواع مهاجم سرطان پستان، سرطان پستان مرحله پیشرفته که در سنین جوانی تشخیص داده میشود بیشتر است.
اضافه وزن
در مقایسه با زنان دارای وزن در محدوده سالم به ویژه در دوره یائسگی زنان دچار اضافه وزن یا چاق در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان قرار دارند. داشتن اضافه وزن در عین حال میتواند خطر برگشت سرطان پستان را در زنانی که در گذشته دچار این بیماری شدهاند افزایش دهد.
تاریخچه بارداری
در مقایسه با زنانی که در سنین زیر 30 سال زایمان کرده باشند زنان فاقد تاریخچه بارداری فول ترم یا زنانی که در سنین بالای 30 سال صاحب اولین فرزند خود شده باشند در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان قرار دارند.
تاریخچه شیردهی از پستان
شیردهی از پستان میتواند خطر ابتلاء به سرطان پستان را کاهش دهد، به ویژه اگر زن این کار را به مدت بیش از 1 سال انجام داده باشد.
تاریخچه عادت ماهانه
زنانی که نخستین عادت ماهانه آنان (پریود) پیش از سن 12 سالگی بوده باشد در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان در سالهای بعد زندگی خود قرار دارند. همین موضوع در مورد زنانی که بعد از 55 سالگی یائسه میشوند صادق است.
استفاده از درمان جایگزینی هورمون (HRT)
کسانی که در حال حاضر تحت مداوای جایگزینی هورمون قرار دارند یا در گذشته از این درمان استفاده کردهاند در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان قرار میگیرند. از سال 2002 یعنی زمانی که تحقیقات ریسک ابتلاء به سرطان پستان را با HRT مرتبط دانستند، تعداد زنانی که از درمان مزبور استفاده میکنند به شکل چشمگیری کاهش یافته است.
مشروب الکلی
تحقیق مداوماً نشانگر این موضوع بوده است که نوشیدن مشروب الکلی - از هر نوع - خطر ابتلاء به سرطان پستان گیرنده مثبت هورمونی را افزایش میدهد.
تراکم پستان
تحقیق نشان داده است که خطر ابتلاء به سرطان پستان در پستانهای متراکم شش بار بیشتر و کشف سرطان پستان در این نوع پستانها برای ماموگرامها دشوارتر است.
فقدان تحرک ورزشی
تحقیق وجود ارتباط میان ورزش منظم با شدت متوسط یا بالا به مدت 4 تا 7 ساعت در هر هفته و کاهش خطر ابتلاء به سرطان پستان را نشان داده است.
مصرف دخانیات
مصرف دخانیات با شماری از بیماریها مرتبط و با افزایش خطر ابتلاء به سرطان پستان در زنان جوانتر و سنین پیشیائسگی مرتبط شده است. تحقیق همچنین نشان دهنده وجود ارتباط میان استنشاق دود غیر مستقیم سیگار و خطر ابتلاء به سرطان پستان در زنان یائسه است.
ریسک فاکتورهای در حال مطرح شدن
کمبود ویتامین D
تحقیق عنوانگر آن است که زنان دارای کمبود ویتامین D در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان قرار دارند. ویتامین D نقشی در کنترل رشد سلولی نرمال در پستان ایفاء میکند و میتواند مانع از رشد سلولهای سرطان پستان شود.
قرار گرفتن در معرض نور در طول شب
نتایج چندین مطالعه عنوانگر این نکته است که زنان دارای کار در شیفت شب - کارگران کارخانه، پزشکان، پرستاران، و پرسنل پلیس و... - در مقایسه با زنانی که در طول روز کار میکنند در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان قرار دارند. تحقیقات دیگری عنوان کردهاند زنانی که در نواحی دارای نور خارجی شدید در طول شب زندگی میکنند (برای مثال نور خیابانها) در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان قرار دارند.
قرار گرفتن در معرض DES (دیاتیلاستیلبسترول)
در طول سالهای 1940 تا 1960 برای پیشگیری از سقط جنین ناخواسته به برخی زنان باردار DES داده میشد. زنانی که خود DES گرفته بودند در ریسکی اندک بالاتر برای ابتلاء به سرطان پستان قرار داشتند. زنانی که در زمان بارداری مادر خود در معرض تماس با DES قرار گرفته بودند نیز با اندکی افزایش ریسک برای ابتلاء به سرطان پستان در دورههای بعدی زندگی خود قرار دارند.
خوردن غذاهای ناسالم
گمان میرود که رژیم غذایی تا حدودی مسؤول 30 تا 40 تمامی سرطانها است. هیچ غذا یا رژیم غذایی نیست که بتواند مانع از ابتلاء به سرطان پستان شود؛ اما برخی غذاها میتوانند بدن را در سالمترین حالت خود قرار داده باعث تقویت سیستم ایمنی شوند و به کاهش ریسک ابتلاء به سرطان پستان در حد امکان کمک کنند.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی محصولات بهداشتی آرایشی
تحقیق قویاً عنوانگر این موضوع است که تماس در برخی سطوح با مواد شیمیایی محصولات بهداشتی آرایشی میتواند عامل تقویت کننده ابتلاء به سرطان در مردم باشد.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی غذاها
نگرانی جدی از این بابت وجود دارد که آفتکُشها، آنتیبیوتیکها و هورمونهای مورد استفاده برای محصولات میتواند مشکلات مربوط به سلامت را در مردم افزایش دهد که این شامل افزایش ریسک ابتلاء به سرطان پستان میشود. در عین حال نگرانیها در مورد جیوه موجود در غذاهای دریایی و مواد شیمایی صنعتی موجود در غذاها و بستهبندی آنها وجود دارد.
تماس با مواد شیمیایی زمین چمن و باغچهها
تحقیقات قویاً عنوانگر وجود افزایش ریسک ابتلاء به سرطان در تماس با برخی مواد شیمایی زمینهای چمن و باغچهها بودهاند. اما از آنجا که این فرآوردهها ترکیبات شیمیایی متنوع و متفاوتی دارند نشان دادن رابطه علت و معلولی برای هر ماده شیمیایی خاص کار دشواری است.
قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی موجود در پلاستیک
تحقیق قویاً عنوانگر آن است که تماس در برخی سطوح با مقداری از مواد شیمیایی موجود در پلاستیک مثل بیسفنول A (BPA) میتواند در مردم سرطان ایجاد کند.
تماس با مواد شیمیایی موجود در ضد آفتاب
در حالی که مواد شیمایی میتوانند ما را در برابر پرتوهای مضر ماوراء بنفش محافظت کنند، تحقیق قویاً عنوانگر آن است که تماس در برخی سطوح با مقداری از مواد شیمیایی موجود در محصولات ضد آفتاب میتواند باعث ایجاد سرطان شود.
تماس با مواد شیمیایی موجود در آب
تحقیق نشان داده است که آب آشامیدنی - چه آب شیر یا آب بطری خریداری شده از فروشگاه - همیشه به آن میزان که تصور میشود سالم و ایمن نیست. هر کسی در محافظت از تحویل آب نقشی دارد. مردم میتوانند قدمهایی را برای اطمینان از ایمن بودن آب مصرفی خود بردارند.
قرار گرفتن در معرض تماس با مواد شیمایی در هنگام آماده کردن غذا
تحقیق نشان داده است که در مقایسه با زنانی که هرگز گوشت کبابی نمیخورند، زنان مصرف کننده مقادیر زیادی کباب و باربیکیو و گوشتهای دودی و مقادیر کم میوه و سبزیجات در ریسک بالاتری برای ابتلاء به سرطان پستان قرار دارند./
• سازمان پستان سرطان
• ترجمه هستی فراستفر
مطالب پیشنهادی ما برای مطالعه

هشت علت شایع درد سینه در زنان

سلامت مادران: نگرانی بزرگ نابرابری در کیفیت مراقبت و دسترسی به خدمات

در زنان، نزول شناختی مرتبط به سن پیش از آنچه فکر میکردیم آغاز میشود

فقر آهن یک سوم زنان باردار را در ریسک بیماری قرار میدهد

آیا مصرف استامینوفن در دوران حاملگی با مشکلات رفتاری فرزندان مرتبط است؟

چرا مادران مسنتر دچار عوارض زایمان میشوند؟

ناخوشی صبحگاهی به کاهش خطر از دست دادن بارداری مرتبط است

علایم و نشانههای مالتیپل اسکلروزیس (MS) در زنان

درمانهای طبیعی برای آتروفی واژینال یا خشکی و باریک شدن دیواره واژن

سندرم تخمدان پلیکیستیک، باروری و ناباروی

زایمان زودرس زنان را در خطر بیماری قلبی عروقی قرار میدهد

ارتباط استفادة درازمدت از داروهای ضد درد و از دست دادن شنوایی در زنان

برخی اسیدهای چرب ریسک دیابت نوع 2 را در زنان افزایش میدهند

درمان تیروئید زایمان زودرس و مُردهزایی را کاهش میدهد

سرطان پستان سهگانة منفی و امید به درمان با پرولاکتین

سرماخوردگی در بارداری

چرا زنان در برابر اختلالات خوردن آسیبپذیرترند؟

مرگ ناشی از سرطان در زنان: بحث بیعدالتی جهانی

نشانههای اختلال دو قطبی در زنان

زنان مبتلاء به سرطان پستان غیر تهاجمی میتوانند عمر طبیعی داشته باشند

مکمل روزانة فولیک اسید برای پیشگیری از نقایص مادرزادی توصیه میشود

رژیم غذایی ضد التهابی مانع کاهش تراکم استخوان در زنان میشود

برداشتن بار سنگین و شیفتکاری بر توان باروری زنان تأثیر منفی دارد

افسردگی در مادران باردار و نیز پدران خطر تولد زودرس را افزایش میدهد

غربالگری سرطان تخمدان میزان مرگ و میر را کاهش میدهد

ریسک سرطان ریه در زنان سیگاری بیشتر از مردان نیست

علل، علایم و درمان اکلامپسی

واکسن جدید برای درمان سرطان تخمدان

بثورات تناسلی: علل شایع و درمانها

تکرر ادرار در زنان: علل و درمان

ماموگرام: چه انتظاری از آن داریم و چطور درد را به حداقل برسانیم

توضیح تازهای برای ناباروری مرتبط به سن در زنان یافته شد

احتمال فیبریلاسیون دهلیزی در زنان بزرگجُثه تقریباً سه برابر بیشتر است

کیستهای واژینال: انواع توده، علایم، و درمان

گُرگرفتگی میتواند زنگ خطر بیماری قلبی باشد

مصرف آنتیبیوتیک میتواند خطر سقط جنین را افزایش دهد

آسپیرین با دوز کم خطر سرطان پستان را تا 20 درصد کاهش میدهد

رازیانه برای کاهش علایم یائسگی ایمن و مؤثر است

بهترین اپلیکیشنهای باروری

کاربردها و عوارض جانبی توت مار در یائسگی

روابط جنسی پس از یائسگی: عوارض جانبی، نکتهها و درمانها

یائسگی و اضطراب

علایم، تشخیص و درمان تومورهای فیلودس

یائسگی ناشی از جراحی: اثرات، خطرات، و دورنما

دیابت و عفونتهای مخمری

خطرات بارداری پس از 35 سالگی

یائسگی – آیا ویتامینها کمکی میکنند؟

راشهای پستان: کدام علایم نشانۀ سرطان هستند؟

رنگ مو و حالت دهنده مو ریسک سرطان پستان را افزایش میدهند

ارتباط پرهاکلامپسی با DNA نوزادان

شیردهی خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را در مادران کاهش میدهد

پروتئین گیاهی خطر یائسگی زودرس را کاهش میدهد

تست ماماپرینت برای بیماران با ریسک بسیار پایین سرطان پستان پیشآگهی دقیق میدهد

قاعدگی به عملکرد شناختی زنان آسیب نمیرساند

بینظمی پریود یا انحراف پریود - تعریف، علایم، و درمان

آیا نور مصنوعی شبانه خطر سرطان پستان را افزایش میدهد؟

MRI پستان - آنچه به دانستنش نیاز دارید

سرطان پستان - علایم، ریسک فاکتورها، تشخیص، و درمان

عوارض جانبی قرصهای پیشگیری از بارداری

سونوگرافی پستان یا اولتراسوند سینه - چیست و چه انتظاری از آن میرود؟

سرطان پستان سهگانه منفی - آنچه به دانستنش نیاز است

ولویت یا التهاب پوست اندام تناسلی زنان - علل، علایم، و درمان

نشت ادرار هنگام سرفه کردن و خندیدن - طبیعی است؟

سندرم تخمدان پلیکیستیک و یائسگی - آنچه به دانستنش نیاز است

سرطان ریه در زنان - نشانهها و علایم

سرطان پستان مرحله صفر – همۀ آنچه به دانستنش نیاز است

دیابت و بارداری - آنچه به دانستنش نیاز است

خونریزی واژینال در دوران بارداری

ترشح نوک پستان در زنان و مردان - علل و درمان

گاز واژینال یا باد مهبلی - علل شایع و پیشگیری

کنترل بارداری و عفونتهای مخمری - چه ارتباطی دارند؟

خارش نوک پستان در زنان و مردان - علل، علایم، و درمان

نفخ پریود یا نفخ عادت ماهانه - هفت نکته برای تسکین

فیبروئید پس از یائسگی - آنچه به دانستنش نیاز است

جراحی کاهش وزن خطر سرطان را تا 33 درصد در زنان کاهش میدهد

بافت متراکم پستان - آنچه به دانستنش نیاز است

کمبود باکتریایی با آغاز سرطان پستان مرتبط است

چرا زنان در پیری گرایش به خودداری از مقاربت جنسی نشان میدهند

درد پستان یا ماستالژی - علل، علایم، و درمانها

ترک پستان یا شیار برداشتن پوست پستان- آنچه دانستنش نیاز است

بیماریهای جنسی مسری؛ تریکومونیازیس یا تریک

دیسپرونیا یا دردناک شدن مقاربت جنسی - علل و درمان

بیماری التهابی لگن در زنان - آنچه دانستنش نیاز است

ولوودینیا یا ناراحتی مزمن فرج در زنان - علایم، درمان، و راهنماییها

سندرم پیش از قاعدگی و اختلال کسالت پیش از قاعدگی - علایم، علل، و درمان

سرطان تخمدان - آنچه دانستنش نیاز است

تست پاپ اسمیر و زنان - آنچه دانستنش ضروری است

درد تخمدان - هفت علت شایع و درمان آنها

کیست تخمدان - آنچه دانستنش نیاز است

هیسترکتومی - علت انجام، خطرات، پیامدها، جایگزینها، روابط جنسی پس از هیسترکتومی

واژینوزیس باکتریایی یا شایعترین علت بروز عفونت در واژن – علایم، علل، و درمان

درد فرج یا مادگی در زنان - علایم، علل، و درمان

ماستایتیس (ماستیت) یا عفونت بافت غدد پستان - علایم، علل، و درمان

شبکاری خطر سرطان را در زنان افزایش میدهد

اختلال عملکرد جنسی در زنان - علایم، علل، تشخیص، و درمان

اوفورکتومی یا جراحی برداشتن تخمدان - آنچه دانستنش نیاز است

پریود نامنظم یا الیگومنوره - آنچه دانستنش نیاز است

سرطان پستان - آناتومی و نشانههای هشدار دهندۀ اولیه

هیدروسالپینکس یا انسداد لولههای فالوپ (تخمبر) زنان با مایع - علایم، باروری، و درمان

سزارین در برابر زایمان طبیعی - مزایا و معایب هر یک
نظرات (0)