مزه فلز در دهان موقع سرفه کردن ممکن است بر اثر برخی درمانهای پزشکی یا یک بیماری زمینهای مثل بیماری لثه بروز کند. مزه فلز یا متالیک ممکن است در برخی موارد مثل اوقات غذا خوردن یا نوشیدن چیزی بروز کند. این مزه میتواند نامطبوع بوده و خوردن و آشامیدن را با مشکل مواجه کند. بسته به علت، مزه فلز ممکن است در کنار علایم دیگری ظاهر شود. برای مثال، یک مورد عفونت ممکن است باعث علایم شبه تب گردد. در اکثریت موارد مزه فلز در موقع سرفه کردن پس از درمان علت زمینهای برطرف خواهد شد.
دندانپزشکی
رنگهای مختلف زبان از سلامت ما چه میگویند؟
تغییرات رنگ زبان میتواند نشان دهنده یک مشکل زمینهای سلامت مثل عفونت باشد. اختلالات پزشکی نیز میتوانند بر شکل و بافت زبان تأثیر بگذارند. به طور معمول زبان مردم دارای رنگ صورتی با روکش نازکی از رنگ سفید است. ته رنگ صورتی ممکن است روشن یا تیره باشد. زبان سالم دارای پرزهای بسیاری در قسمت رو یا طرفین خود است. پرزها برآمدگیهای کوچک و گوشتی هستند که به زبان بافتی مضرس یا دندانهدار میدهند. مشکلات زمینهای سلامت میتوانند رنگهای مختلفی در زبان ایجاد کنند. برخی از این مشکلات خود به خود بهبود مییابند در حالی که مابقی نیاز به درمان دارند.
9 علت بیحسی چانه
بیحسی چانه عموماً یک نشانه وجود اختلالی در عصبهای صورت است. مختل شدن کارکرد این عصبها میتواند باعث علایمی در چانه یا طرفین صورت شود که بیحسی را شامل میگردد. این علل بیحسی چانه طیفی وسیع دارند. برآمدگیهای کوچک یا آسیبدیدگی سبب ورم میتوانند به بیحسی موقتی در چانه منجر شوند. در برخی موارد بیحسی چانه ممکن است نشانهای از اختلال یا عفونتی جدیتر باشد. بیحسی درازمدت چانه که سندرم چانه بیحس نامیده میشود ممکن است نشان دهنده اختلالات زمینهای سلامت شامل سرطان باشد. مردم دچار بیحسی مزمن چانه باید برای تشخیص کامل وضعیت به پزشک مراجعه کنند. دکتر میتواند اختلالات زیربنایی را شناسایی و درمان لازم را توصیه کند.
موکوسیت (موکوزیت)، و التهاب و زخم جدار داخلی دستگاه گوارش
موکوسیت (موکوزیت) باعث ایجاد التهاب و زخم جدار داخلی دستگاه گوارش میشود. موکوسیت عمدتاً دهان را درگیر میکند و اغلب نتیجه درمانهای سرطان است. وقتی غشاء نازک مخاط که جدار دستگاه گوارش را میپوشاند ملتهب میشود احتمال ایجاد درد وجود دارد. این اختلال، موکوسیت، ممکن است در هر نقطه از دستگاه گوارش بروز کند اما در دهان شایع است. مردمی که تحت درمانهای سرطان مثل شیمی درمانی قرار میگیرند در ریسک بالای ابتلاء به این اختلال قرار دارند. موکوسیت میتواند باعث ایجاد طیفی از علایم شود که بسیاری از آنها دهان را تحت تأثیر قرار میدهند.
توروس پالاتینوس یا توده استخوانی غیر سرطانی سقف دهان
بروز توروس پالاتینوس به شکل بالقوه میتواند نگران کننده باشد به ویژه در مورد افرادی که نگران سلامت دهان یا سرطان هستند. به هر حال؛ تودههای مزبور خوشخیمند، که بدان معنی است که باعث سرطان نمیشوند و ریسک فاکتوری برای سرطان نیستند. تا زمانی که این تودهها باعث ایجاد علامت قابل توجهی نشده باشند شخص نیاز به درمان آنها نخواهد داشت. به هر حال، از آنجا که تودههای تازه در دهان میتواند علامت هشداری در مورد مشکلات جدیتر سلامت باشد، این موضوع اهمیت دارد که مردم به جای خودتشخیصی به پزشک مراجعه کنند.
تریسموس (تریزموس) یا قفل شدن فک
تریسموس (تریزموس) یا قفل شدن فک، اختلالی دردناک است که در آن شخص نمیتواند فکهای خود را به طور کامل باز کند. در کنار ایجاد درد تریسموس میتواند به مشکلاتی در مورد خوردن غذا، صحبت کردن و بهداشت دهان و دندان منجر گردد. تریسموس زمانی بروز میکند که شخص نمیتواند دهان خود را بیش از 35 میلیمتر باز کند. تریسموس ممکن است بر اثر ترومای فک، جراحی دهان و دندان، عفونت، سرطان، یا اشعه درمانی برای سرطان سر و گلو ایجاد شود. بیشتر موارد تریسموس موقتی هستند و به طور معمول کمتر از 2 هفته ادامه مییابند اما برخی موارد آن ممکن است دایمی باشند.
اریتروپلاکیا در دهان و سرطان
اریتروپلاکیا به صورت ضایعات قرمز رنگ غیر نرمال روی غشاهای مخاطی داخل دهان بروز میکند. این ضایعات معمولاً روی زبان یا روی کف دهان ظاهر میشوند. ضایعات مزبور را نمیتوان با خراشیدن برطرف کرد. ضایعات اریتروپلاکیا اغلب در کنار ضایعات لکوپلاکیا (لکوپلاکی) ظاهر میشوند. ضایعات لکوپلاکیا نمای ظاهری مشابه لکوپلاکیا دارند اما رنگ آنها سفید است نه قرمز. بر مبنای اعلام "آکادمی آمریکایی طب دهان و دندان" اریتروپلاکیا و لکوپلاکیا به طور معمول ضایعات پیشسرطانی (یا بالقوه سرطانزا) تلقی میشوند. پزشک بالقوه سرطانی بودن یا نبودن اریتروپلاکیا را با گرفتن یک نمونه از بافت یا بیوپسی مشخص میکند.