نمک از دیرباز به عنوان پیشقراول فشار خون بالا تخطئه شده است. در هر حال، همچنان که پژوهش در موضوع عمیقتر میشود، این نکته آشکار میگردد که داستان پیچیدهتر از این حرفها است. آخرین تحقیق در این زمینه تا حدودی به سمت تبرئة سدیم حرکت میکند.
فشار خون
نتایج مطالعة جهانی در مورد فشار خون بالا
بزرگترین مطالعه از نوع خود آشکار میکند که تعداد افراد دچار فشار خون بالا در سطح جهان در طول چهار دهة گذشته دو برابر شده است. این کوشش بزرگ بینالمللی همچنین تضاد کاملی را میان کشورهای فقیر و ثروتمند نشان میدهد. بر مبنای مطالعة منتشر شده در لنست / The Lancet تعداد افراد دچار فشار خون بالا یا هیپرتانسیون در سطح جهان از 594 میلیون نفر در سال 1975 به 1.1 میلیارد نفر در سال 2015 افزایش یافته است که بنا به گفتة مطالعه دلیل اصلی آن رشد جمعیت است.
فشار خون بالا در کودکان و نوجوانان باعث تضعیف مهارتهای شناختی میشود
مطالعة تازهای که در نشریة پزشکی کودکان / The Journal of Pediatrics منتشر شده است، درمییابد که کودکان و نوجوانان دچار افزایش فشار خون در خطر تضعیف مهارتهای شناختی قرار دارند. در حالی که از نظر برخی از مردم فشار خون بالا یا هیپرتانسیون مشکلی است که فقط بزرگسالان با آن درگیرند، مطالعات نشان دادهاند که این اختلال مبتلابه 3 تا 4 درصد کودکان و نوجوانان در سنین 8 تا 17 سال است.
فشار خون زنان پیش از بارداری جنسیت فرزند را پیشبینی میکند
مطالعهای که اخیراً منتشر شده است چنین درمییابد که فشار خون مادر پیش از بارداری بر جنسیت بچهای که در راه است تأثیر میگذارد. اگر نتایج مطالعه تکرار شوند، تأییدگر کشفی جذاب خواهند بود. یک میلیون و یک قصة پیرزنها در مورد پیشبینی جنسیت بچة نازاده در اوایل بارداری وجود دارد. مثلاً بر مبنای یکی از آنها اگر دستانداز برای شما در سربالایی باشد، بچهتان دختر خواهد بود و اگر در سرپایینی باشد پسری انتظار شما را میکشد.
فشار خون بالا و افزایش ریسک زوال عقل
ریسک اختلال شناختی و زوال عقل در افراد دچار فشار خون بالا، به ویژه در دوران میانسالی، افزایش مییابد. این نتیجهگیری بیانیة منتشر شده از سوی انجمن قلب آمریکا / American Heart Association در نشریة هیپرتنشن / Hypertension است.
تأثیر فشار خون و ضربان قلب دوران نوجوانی بر سلامت روانی مردان در بزرگسالی
تحقیق جدید – که بر روی بیش از 1 میلیون مرد سوئدی انجام شده است – درمییابد که تفاوت ضربان قلب و فشار خون در اواخر دورة نوجوانی میتواند با افزایش مادامالعمر ریسک اختلالات روانی شامل اختلال وسواس فکری و عملی، شیزوفرنی و اختلالات اضطرابی مرتبط باشد. مطالعات کوچکتر پیشین در مورد افزایش ضربان قلب در حالت استراحت در افراد دچار اختلالات افسردگی اساسی، اختلال استرس پست تروماتیک، اختلال اضطراب جنرالیزه، اختلال پانیک و اختلالات روانی خبر داده بودند.