• هانر وایتمن
• ترجمة نادر اکبری
پس از درک افزایش احتمال ابتلاء به هفت سرطان دیگر شامل سرطان معده، لوزالمعده و کبد، در پیوند با اضافه وزن بیش ازحد، مطالعة جدید ارتباط میان چاقی و سرطان را گستردهتر از پیش نشان میدهد.
اما خبرهای خوبی هم هست: محققان میگویند کم کردن وزن و پیشگیری از افافه وزن مجدد میتواند به کاهش ریسک این سرطانها کمک کند.
دکتر گراهام کولدیتز / Graham Colditz، از دانشکدة پزشکی دانشگاه واشینگتن و همکارانش یافتههای خود را در «نشریة پزشکی نیو اینگلند» منتشر کردند.
بر مبنای دادههای سازمان بهداشت جهانی (WHO)، چاقی در سطح جهان از سال 1980 دو برابر شده است و بیش از 600 میلیون فرد بزرگسال در سال 2014 دچار این معضل بودهاند.
در نتیجه این افراد در معرض افزایش ریسک ابتلا به بیماریها شامل برخی اشکال سرطان هستند.
در مطالعة پیشین خود دکتر کولدیتز و تیم وی پیوند میان اضافه وزن زیاد و افزایش ریسک سرطانهای کولون، ازوفاژیال، کلیه، سینه و رحم را شناسایی کرده بودند. اکنون این محققان هغت سرطان دیگر را به فهرست مزبور اضافه کردهاند.
"زمانش رسیده تا سلامت و رژیم غذایی خود را جدی بگیریم"
یافتههای تیم تحقیق از مرور ژرفنگرانة بیش از 1000 مطالعة انجام شده توسط آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان (IARC) سازمان بهداشت جهانی که به برآورد ارتباط میان وزن و ریسک سرطان پرداختهاند، به دست آمده است.
محققان شواهد کافی برای عنوان کردن این موضوع یافتهاند که اضافه وزن زیاد میتواند در کنار 5 موردی که قبلاً شناسایی شده بود، ریسک 7سرطان دیگر را نیز افزایش دهد. این سرطانها شامل موارد زیر هستند:
سرطان کیسة صفرا
سرطان کبد
منینژیوم – یک شکل از تومور مغزی
مالتیپل مایلوما – یک نوع از سرطان خون
سرطان تخمدان
سرطان لوزالمعده
سرطان تیروئید
محققان دریافتند که برای بیشتر این سرطانها هرچه شاخص تودة بدنی فرد (BMI) بیشتر باشد، ریسک ابتلاء به سرطان برای وی بیشتر است.
دکتر کولدیتز میگوید، این یافتهها نشان میدهند که بیش از آنچه در گذشته فکر میشد اضافه وزن و چاقی در ریسک سرطان نقش دارند.
او اضافه میکند: "خیلی از یافتههای جدید در مورد ارتباط سرطان با اضافه وزن در ذهنیت مردم مطرح نبودهاند."
به علاوه، او میگوید که این نتایج اهمیت پیش گرفتن یک روش سالم برای زندگی را برجسته میکند.
دکتر کولدیتز مینویسد: "تعداد قابل توجهی از مردم دنیا دچار اضافه وزن هستند. این یک فراخوان بیداری دیگر است. وقتش رسیده که سلامت و رژیم غذایی خود را جدی بگیریم."
"فاکتورهای سبک زندگی مانند تغذیه بر اساس رژیم غذایی سالم، حفظ وزن در محدودة سالم و ورزش، به علاوه پرهیز از دخانیات، میتوانند تأثیر مهمی بر کاهش ریسک سرطان داشته باشند. کوششهای بهداشت عمومی برای مقابله با سرطان میتواند بر این موارد که مردم بر روی آنها تا حدودی کنترل دارند متمرکز شود."
دکتر کولدیتز اقرار دارد که برای بسیاری از مردم کم کردن وزن موضوعی چالشبرانگیز است اما این افراد نباید دلسرد شوند."
او اضافه می کند: "به جای دلسرد شدن و تسلیم، آن تلاشها برای کم کردن وزن میتواند بر اجتناب از اضافه وزن مجدد متمرکز شود."
در حالی که مطالعه مکانیسمهای دقیق پیوند میان اضافه وزن زیاد و سرطان را شناسایی نکرده است، محققان مینویسند که چربی بیش از حد در بدن میتواند باعث تولید بیش از حد هورمونهای استروژن، تستوسترون و انسولین شود که محرک التهاب و تغذیه کنندة رشد سرطان هستند."/
نظرات (0)