• آنا ساندویو
• ترجمه محمدقاسم رافعی
سالانه دهها هزار نفر از مردم دچار حملۀ قلبی میشوند. تحقیق جدید میگوید که چه عفونتهای خفیف و چه عفونتهای شدید سیستم تنفسی مردم را در مورد حمله قلبی آسیبپذیرتر میکند.
هر ساله حدود 800.000 نفر در ایالات متحد آمریکا دچار حمله قلبی میشوند، و بیش از 100.000 نفر از این تعداد بر اثر این عارضه جان خود را از دست میدهند.
تیمی از محققان دانشگاه سیدنی استرالیا بر آن شدند تا ارتباط میان عفونتهای سیستم تنفسی و ریسک حملۀ قلبی را بررسی کنند.
در استرالیا تقریباً 56.000 نفر هر ساله دچار حمله قلبی میشوند، و در حدود 9300 نفر بر اثر آن میمیرند.
تحقیق جدید که در "نشریۀ پزشکی داخلی" منتشر شده است، پی میبرد که عفونتهای سیستم تنفسی نظیر پنومونی، آنفولانزا و برونشیت همگی چنین به نظر میرسد که شانس ابتلاء به حمله قلبی را افزایش میدهند.
مطالعه به بررسی 578 بیمار پرداخت که بر اثر انسداد شریان کرونری دچار حمله قلبی شده بودند. بیماران تاریخچۀ عفونت تنفسی خود شامل برونشیت و ذاتالریه را گزارش دادند و اطلاعاتی در مورد عفونتهای اخیر خود و فواصل زمانی ابتلاء به عفونت ارائه کردند.
علایمی که در مورد آنها از بیماران پرسش شد شامل گلو درد، سرفه، تب، درد سینوس و دیگر علایم شبه آنفولانزا بود.
بیماران در بیمارستان ساحل سلطنتی شمالی در نیو ساوت ولز استرالیا پذیرش شده بودند. تشخیص ابتلا به حملۀ قلبی با انژیوگرافی کرونری، یک آزمایش خاص تصویربرداری اشعۀ ایکس برای کشف اینکه شریانهای کرونری دچار انسداد بودهاند یا خیر، و میزان این انسداد، انجام شد.
محققان همچنین آنالیز دومی در مورد گروهی از بیماران دچار عفونتهای سیستم تنفسی فوقانی شامل سرماخوردگی، فارنژیت، سینوزیت، و رینیت انجام دادند.
در هفت روز اول پس از عفونت خطر حمله قلبی تا 17 بار بیشتر است
مطالعه عنوان میکند که عفونتهای سیستم تنفسی میتوانند محرک بروز حملۀ قلبی باشند.
در کل 17 درصد بیماران گفتند که تا 7 روز پیش از بروز حمله قلبی دچار علایم عفونت سیستم تنفسی بودهاند، و 21 درصد از آنان تا 31 روز پیش از حملۀ قلبی دچار این نوع عفونت شده بودند.
اگرچه در کل میزان آن پایین بود، با وجود بر این مبتلایان به عفونتهای تنفسی خفیف سیستم تنفسی فوقانی نیز هنوز تا 13 بار بیشتر از میزان معمول در خطر حملۀ قلبی قرار داشتند.
نویسنده رهبر مطالعه دکتر لورکان ریوآن / Lorcan Ruane در تفسیر نتایج مطالعه میگوید: "اگرچه عفونتهای سیستم تنفسی فوقانی خفیفتر هستند، بیش از علایم دستگاه تنفسی تحتانی شایعاند. بنابراین فهم ارتباط میان آنها با خطر حملۀ قلبی اهمیت دارد."
نویسندۀ ارشد مطالعه پروفسور جفری تافلر / Geoffrey Tofler – که در عین حال کاردیولوژیست شاغل در دانشگاه سیدنی، بیمارستان ساحل سلطنتی شمالی و پژوهشکدۀ قلب استرالیا نیز محسوب میشود – توضیح میدهد که، بر مبنای نتایج این مطالعه، خطر حملۀ قلبی فقط در هنگام آغاز عفونت تنفسی بروز نمیکند.
ریسک در هفت روز اول پس از بروز عفونت در بالاترین حد قرار دارد، و سپس اندکی فروکش میکند، تا اینکه به جایی میرسد که تا یک ماه به صورت پایدار باقی میماند.
تامس باکلی / Thomas Buckley، استادیار و محقق حاضر در مطالعه از "دانشکدۀ پرستاری سیدنی" در اهمیت وزن یافتههای مطالعه میگوید: "در استرالیا حمله قلبی در فصل زمستان بیشترین میزان شیوع را دارد. اوجگیری حملۀ قلبی در زمستان که نه فقط در استرالیا بلکه در سراسر جهان دیده میشود احتمالاً بخشی از آن ناشی از افزایش شیوع عفونتهای سیستم تنفسی است. مردم باید موازین مربوط به کاهش ابتلا به عفونت شامل واکسیناسیون علیه پنومونی و آنفولانزا را تا حد مقدور رعایت کنند."
پروفسور تافلر همچنین نتایج مطالعه را با برخی توضیحات در مورد ارتباط یافته شده تفسیر میکند:
"دلایل محتمل برای اینکه چرا عفونت سیستم تنفسی میتواند محرک حملۀ قلبی باشد، شامل افزایش گرایش به سمت بروز لختۀ خون، التهاب و صدمۀ وارد به رگهای خونی از ناحیۀ مواد سمی، و تغییرات جریان خون است.
پیام ما برای مردم این است، در حالی که ریسک مطلق در هر فرد محرک حمله قلبی باشد پایین است، آنها باید آگاه باشند که عفونت سیستم تنفسی میتواند به حوادث کرونری منجر شود. بنابراین راهکارهای پیشگیرانه را در هر جایی که امکانش باشد لحاظ کنید، و علایمی را که میتوانند نشانگر حملۀ قلبی باشند نادیده نگیرید."
Source:
medicalnewstoday.com
Respiratory infections raise heart attack risk by 17 times
Written by Ana Sandoiu
Published: Mon 15 May 2017
نظرات (0)