تحقیق جدید تأیید میکند که فقدان خواب کامل اثراتی شدید بر چگونگی کارکرد مغز دارد، و به طور بالقوه پیامدهای خطرناکی در زندگی روزمره را به دنبال خواهد داشت. اخیراً مطالعات متعددی بر موضوع تأثیرات خواب بر چگونگی عملکرد بدن و به ویژه مغز تمرکز کردهاند. تحقیق جدید از سوی دانشکده پزشکی دیوید گِفن در دانشگاه لس آنجلس، کالیفرنیا (UCLA) و دانشگاه تل آویو در اسرائیل اکنون تأیید میکنند که مردم دچار کمبود خواب دچار افت حافظه شده و ممکن است با ادراک بصری تحریف شده مواجه شوند؛ که در آن ارتباط میان سلولهای عصبی به طور موقت مختل میشود.
خواب / اختلالات خواب / بیماری بیخوابی
رویا دیدن زوال عقل را محدود میکند

این موضوع مشخص شده است که مردم مبتلا به زوال عقل اغلب دچار اختلالات خواب هستند. به هر حال محققان هنوز نمیدانند که چرا این مشکلات بروز میکنند و نیز روشن نیست که آیا انواع مختلف خواب و مراحل خواب بر شانس توسعۀ زوال عقل تأثیر دارند یا خیر
این موضوع مشخص شده است که مردم مبتلا به زوال عقل اغلب دچار اختلالات خواب هستند. به هر حال محققان هنوز نمیدانند که چرا این مشکلات بروز میکنند و نیز روشن نیست که آیا انواع مختلف خواب و مراحل خواب بر شانس توسعۀ زوال عقل تأثیر دارند یا خیر. یک مطالعۀ جدید - که در نشریۀ "نورولوژی" منتشر شده است – در مورد مرحلۀ حرکت سریع چشم (REM) خواب تحقیق میکند و اینکه آیا ارتباطی میان REM و شیوع زوال عقل وجود دارد. به زبان ساده خواب در دو مرحلۀ اصلی ظاهر میشود: REM و غیر REM. به صورت جزءنگرانه چهار مرحلۀ اول خواب همگی غیر REM هستند. پنجمین و آخرین زیرمرحلۀ خواب یا REM، به طور معمول پس از 90 دقیقه از گذشت خواب غیر REM بروز میکند، و این زمانی است که در آن مغز به رویاپردازی خود میرسد.
اختلالات خواب باعث آلزایمر میشود
بیخوابی میتواند سبب طیفی از مشکلات سلامت شود، که برخی از آنها اختلال شناختی و دیابت را شامل میشود. تحقیق جدید میگوید که آلزایمر نیز بیماری دیگری است که ممکن است نتیجۀ اختلالات خواب باشد. بر مبنای هشدار CDC، خواب ناکافی یکی از مشکلات بزرگ بهداشت عمومی است. CDC همچنین تخمین میزند که فقط در ایالات متحد آمریکا بین 50 تا 70 میلیون نفر دچار "اختلال خواب یا بیداری" هستند.
چرا نور ما را بیدار میکند و تاریکی خوابآلود؟
بسیاری از ما شنیدهایم که به خواب رفتن در هنگام تاریک شدن هوا عادت سالمی است، زیرا نور و تاریکی بر ریتم شبانهروزی بدن ما تأثیر میگذارند. اما به طور دقیق نور چگونه بر چرخۀ خواب – بیداری در ما تأثیر میکند؟ تحقیق جدید احتمالاً بخشی از پاسخ در این مورد را یافته است. حال که تابستان فرار رسیده است، آن دسته از ما که میخواهند پس از ساعت شش صبح بخوابند، به یک همزاد کور نیاز دارند؛ نور مایل است تا ما را بیدار کند. اما چرا این اتفاق میافتد؟
کمبود خواب خطر دیابت نوع 2 را در کودکان افزایش میدهد
آیا فقط یکساعت خواب کمتر میتواند خطر دیابت نوع 2 را در کودکان افزایش دهد؟ تحقیق جدید به این پرسش، پاسخ مثبت میدهد! در سطح ایالات متحد آمریکا تخمین زده میشود که در حدود یکسوم مردم در برههای از زندگی خود دچار دیابت نوع 2 میشوند. این بیماری تمامی زنان و مردان در تمامی سنین را میتواند مبتلا کند، اما بر اساس آخرین دادههای CDC سالانه بیش از 5000 نفر افراد جوان مبتلا به این بیماری تشخیص داده میشوند. محققان دانشگاه سنت جورج در لندن بر آن شدند تا ارتباط بالقوه میان مدت خواب و دیابت نوع 2 را در کودکان بررسی کنند.
اختلال خواب افکار خودکشی را تشدید میکند
یک تحقیق جدید میگوید بیخوابی، کابوسهای شبانه، و خواب نامنظم میتوانند نشانگرهای تشدید افکار خودکشی در میان بزرگسالان جوان باشند. محققان پی بردهاند بزرگسالان جوانی که دچار اختلالات خواب هستند در مقایسه با همین گروه سنی که از خواب مناسب برخوردارند، احتمال بیشتری دارد که در پی سه هفته دچار افکار خودکشی شوند.
ما چطور بر خوابآلودگی غلبه میکنیم؟
مقالهای که این هفته در نشریۀ "نورون" منتشر شده به ناحیهای از مغز که با وضعیت بیداری درگیر است، دقیق میشود. یافتههای این تحقیق میتواند به طراحی درمانهایی برای بیماریهایی مثل بیخوابی و اختلالات خواب مرتبط به افسردگی کمک کند. اغلب ما در برههای از زندگی با وضعیت بیداری خود درگیر مشکل میشویم. اینکه در شرایط نیاز به بیداری احساس خوابآلودگی شدید داشته باشیم، یا زمانی که مستأصل به خواب رفتن هستیم بیش از حد بیدار بمانیم، تقلایی واقعی است.